Gündem

Vergi kaçağı cenneti Bozcaada

Bozcaada’da faaliyet gösteren işletmelerin müşterileri kazıklaması ile gündeme gelirken, burada verginin de kaçırıldığı belirtiliyor. İşletmelerin vergi vermemek için birçok yöntem kullandığı ifade ediliyor.

Ekonomik krizle beraber işletmeler kafalarına göre zam yapıyor. Özellikle tatil bölgelerindeki işletmeler müşterileri adeta sağılacak inek gözü ile bakıyor. Nerden daha fazla eklerim anlayışı ile hareket eden işletmelerden şikayetler her geçen gün artıyor. Çanakkale’nin tatil cenneti Bozcaada’da faaliyet gösteren işletmelerden şikayetler peş peşe geliyor.

Bozcaada esnafının uyguladığı fiyat politikası, tatilcilerin isyanına neden oluyor. Adaya ulaşmak bile büyük bir para. Araçla adaya geçmek için 1140 TL ödemek gerekiyor. Eğer rezervasyon yapılırsa bu fiyat 1800 TL’ye çıkıyor. Adaya ulaşmak için verilen bedelin yanında burada yeme içime de çok pahalı. Çanakkale’de kilosu 150 TL civarında satılan sardalyanın porsiyonu burada 650 TL. Bu durumu gören bir vatandaş, bunu sosyal medya hesabında şöyle paylaştı; “Israrım üzerine dün muhterem amcam Bozcada'ya bir günlük geziye ikna oldu. Amcam, pahalıdır oralar, gitmeyelim dedi. Malımı mülkümü satıp atlara yediyorum, birazını da biz yiyelim, dedim ve gittik. Çanakkale'nin en bol ve ucuz balığı sardalyanın porsiyonun 650 lira olduğunu gören amcam, hadi dönelim dedi. İkna etmem zor oldu ama ettim.”

2 melemen 8 çay için bin TL ara alınıyor. 2 simit, 3 açma birkaç parça böreğe verilen para ise 400 TL.  Ana yemeğin olmadığı mütevazi bir alkollü masa için 4 kişinin ödediği para 11 bin TL.

Tüm bu fiyatlara tatilciler adeta isyan ediyor. Bu fiyatları gören yerli ve yabancı turistler, adada daha fazla durmayarak geri dönüyor.

VERGİ KAÇIRIYORLAR İDDİASI

Adayla ilgili bir diğer konuşulan konu ise vergi kaçakçılığı. Yüksek fiyatta hizmet veren işletmelerin vergi kaçırmak için birçok yöntem de kullandığı belirtiliyor. İşletmelerin fiş vermeden paraları ya peşin ya da hesaba havale istediği de belirtiliyor. Bu yöntemle verginin kaçırıldığı çok daha fazla dile getirilmeye başlandı. Bozcaada ile ilgili bu yıl çok fazla şikayet yağıyor. Hem sosyal medya da hem de gidip gelen vatandaşlar karşılaştığı sorunu dile getiriyor. Bu sorun ile beraber Bozcaada’nın itibarı zedeleneceği ve durumunun Bodrum gibi olmasında korkuluyor.

 

Tuba Demirtaş