Türkiye'nin sevilen sanatçısı Sezen Aksu, yakın dostu Çanakkaleli Egemen Bostancı’nın anısını ölümsüzleştirmek için harekete geçti. 1986 yılında hayatını kaybeden Bostancı için TEMA Vakfı aracılığıyla Kilis Yeniyurt sahasında 5 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturuldu. Orman Genel Müdürlüğü ile TEMA Vakfı'nın iş birliğiyle dikilen meşe türü fidanlar, bölgenin doğal yaşamını güçlendirirken, Egemen Bostancı'nın mirasını gelecek nesillere taşıyor.
Sezen Aksu, Egemen Bostancı'nın yanı sıra müzik dünyasının birçok değerli ismi için de benzer projeler gerçekleştirdi. Şerif Yüzbaşıoğlu, Onno Tunç, Uzay Heparı gibi isimlerin anısına oluşturduğu hatıra ormanlarıyla Türkiye'nin dört bir yanına yeşil dokunuşlar yaparak, sanat ve doğa sevgisini birleştirdi.
Egemen Bostancı Hatıra Ormanı, Sezen Aksu'nun öncülüğünde oluşturulan dokuzuncu hatıra ormanı projesi oldu. Toplamda 45 bin fidanın toprakla buluştuğu bu özel alanlar, sanatçının dostlarının anısını yaşatmanın yanı sıra doğal yaşamın korunmasına da katkı sağlıyor.
Sezen Aksu'nun bu anlamlı adımları, sanat ve çevre bilincinin bir araya geldiği nadir örneklerden biri olarak değerlendiriliyor.
EGEMEN BOSTANCI KİMDİR?
1957 yılında Cumhuriyet gazetesinde başladığı gazetecilik yaşamını çeşitli gazetelerde sürdürdü. 1970'li yıllarda organizatörlüğe adım attı.
1979 yılında Uluslararası Sanat Gösterileri A.Ş. isimli şirketi kurdu. 1980'li yıllarda eski Şan Sineması'nı yenileyerek Şan Müzikholü'ne dönüştürdü ve yönetmenliğini Haldun Dormen'in yaptığı Hisseli Harikalar Kumpanyası'nı hayata geçirdi. Bu projede Erol Evgin, Nevra Serezli, Mehmet Ali Erbil, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Ayten Alpman, İlyas Salman, Belkıs Dilligil gibi isimlerle çalışan Bostancı, projenin prodüksiyon koordinatörlüğünü de Mustafa Oğuz'a verdi. Hisseli Harikalar Kumpanyası öncesinde Yedi Kocalı Hürmüz, sonrasında ise Şen Sazın Bülbülleri gibi önemli müzikallerin de yapımcısı oldu.
Çeşitli müzik mekanlarının işletmeciliğini de yapan Bostancı, işletmeci Günay Tuncel ile birlikte Levent'te New York'taki aslından esinlenerek Stüdyo 54 adlı bir diskotek açtı. Daha sonra, yine Günay Tuncel ortaklığı ile, Günay Restaurant adını alacak olan Günay Pub'ı açtı.
Kısa yaşamı henüz 48 yaşındayken 6 Mart 1986 günü Ankara'da kalp yetmezliği sebebiyle son buldu.
Haber Merkezi