Yerel

70 yıllık dükkan dantelli vitriniyle dikkat çekiyor

70 yıllık dükkan nostaljik görüntüsü ve dantelli vitrinleriyle dikkat çekiyor. Çikolatalarının ve şekerlerinin lezzetini ilk günkü gibi koruyan dükkan, müşteri tavsiyeleri ile tanınıyor.

Çanakkale’deki İmrenal Şekerci Tekin, 70 yıllık köklü geçmişiyle şehrin önemli işletmelerinden biri olarak dikkat çekiyor. 1975 yılından bu yana Gülfem Süslüoğlu tarafından işletilen bu tarihi dükkan bugün yeğeni Oya hanım tarafından yönetiliyor ve geçmişin lezzet mirasını yaşatmaya devam ediyor.

Dükkan, Aynalı Çarşı’nın da bulunduğu Kuyumcular Sokağında farklı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Vitrindeki dantelli sunumları ve bidonlarda bulunan akide şekerleriyle nostaljik hava yaratan dükkan yeni nesil müşterileri ve turistleri cezbediyor. İlk olarak akide şekeri, badem ezmesi ve diğer tatlı çeşitlerinin üretildiği bir yer olarak hizmet vermeye başladı. Aynı zamanda kullanılan 70 yıllık tartı işletmenin tarihini ve kalitesini simgeliyor.

Şu anda da Oya hanım bu gelenekleri sürdürerek müşterilerine tatlı bir deneyim sunuyor. Dükkan yıllardır kalitesi ve güler yüzlü çalışanlarıyla aynı müşteri kitlesini koruyor. Lezzet tutkunları, bu eşsiz lezzete yalnızca yerinde erişebilir ve tadabilirler. İşletmenin herhangi bir internet sitesi bulunmuyor. Sahipleri en etkili reklamın müşteri tavsiyesi olduğunu ifade ediyor.

 

Tuba Demirtaş