Gündem

Troia festivali bisiklet turu düzenlenecek

61. Uluslararası Troia Festivali çerçevesinde Bisiklet Turu da düzenlenecek. Festivale tüm vatandaşlar davet edildi.

Çanakkale Bisiklet Platformu olarak Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Şehir içi ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere ve spor-hobi kullanıcılarına daha sağlıklı kullanım alanları oluşturulması için 7 yıldır onlarca tur düzenlendi.

Çanakkale Bisiklet Platformu ve Çanakkale Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek 61. Uluslararası Troia Festivali Bisiklet Turu düzenlenecek. Platform tur ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Çanakkale Bisiklet Platformu olarak Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı, kentte yaşayan tüm bisikletçilerin ortak bir sesi olmasını, kentteki bisiklet gruplarının birlikte çalışabilirliğini, ortak etkinlikler düzenleyebilmesini, şehir içi ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere ve spor-hobi kullanıcılarına daha sağlıklı kullanım alanları oluşturulması için kamu kurumları ile belediye ulaşım politikasında bisiklete önem vermelerini sağlamaya; 7 yıldır onlarca tur, binlerce km yol ve katılımcı ile hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Çanakkale Bisiklet Platformu ve Çanakkale Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek 61. Uluslararası Troia Festivali Bisiklet Turu’na davetlisiniz. Uluslararası Troia Festivali, Çanakkale’de 1963’ten itibaren her yıl düzenli olarak organize edilen festival. Çanakkale Belediyesi tarafından, kültürel ve sanatsal etkinlikleri yoğunlaştırmak, UNESCO tarafından dünya mirası olarak gösterilen Troya Antik Kenti kültürü ile bağımsızlığın simgesi Çanakkale Zaferi’ni kültürel ve sanatsal etkinlikler ile kaynaştırmak ve dünya barışına katkı için kültürel değerleri buluşturmak amaçlarıyla düzenlenmektedir.”

Yol Güzergâhı Başlangıç: Golf Aile Çay Bahçesi > Kayserili Ahmet Paşa Cad. > İskele > Cumhuriyet Bulvarı > İnönü Caddesi > Plaj Caddesi > Deniz Sokak > Aziziye Caddesi > 100. Yıl Caddesi > Atatürk Caddesi > Troypark Kavşağı > Troya Caddesi > Setboyu Caddesi > Tuğsavul Caddesi > Piri Reis Caddesi > İnönü Caddesi > Demircioğlu Caddesi > İskele’de turumuz sona erecektir.”

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA