Gündem

Çocuklar Ormanları gezdi

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, Ankara Valiliği ??Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi aracılığı ile Devlet koruması altındaki çocukların doğa ile güçlü bir bağ kurmalarını sağlamak, çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amaçlı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, Ankara Valiliği ??Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi aracılığı ile Devlet koruması altındaki çocukların doğa ile güçlü bir bağ kurmalarını sağlamak, çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amaçlı eğitim faaliyeti düzenledi.

 

Devlet koruması altındaki çocuklar Ankara Orman Bölge Müdürlüğü Çamlıdere Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde ağırladı.

 

7 etaplı Orman Okulu’nda  tanışma etabında sonra ekosistem ve iklim değişikliği farkındalık etabında eğitim verildi. Ardından bitki tanıma ve ormanlara bakımları nasıl yaptığı anlatıldı. Orman zararlılarıyla mücadelede izlediği yöntemleri, ormanları nasıl planladığı, orman yangınları ile mücadele ve yanan alanları tekrar nasıl ağaçlandırdığı anlatılarak eğitimleri gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen eğitimler boyunca çocukların; Oyun oynayarak, soru-cevaplarla ve kendi keşifleriyle öğrenmelerini sağlandı. Bu yaklaşım sayesinde çocuklar gelecekte ormancı olmanın hayaline kapıldı.

Çocukların, ormanlarda hem eğlendiler hem de öğrendiler. Bu etkinliklerle çocuklar, doğayla güçlü bir bağ kurarak hem bilgilerini hem de sevgilerini artırdılar.

 

Kaynak: OGM