Kültür ve Sanat

El Emeği Değer Görmüyor

Troia Festivali’nde halk bahçesindeki kadınların el emeğiyle hazırladığı standlar yeterli ilgiyi görmedi. El emeğinin zaman ve maliyet gerektirdiğini vurgulayan stand sahipleri, ürünlerin gerçek değerinin altında satıldığını ve kadınların yeterince desteklenmediğini ifade etti.

61.Troia Festivali kapsamında halk bahçesinde düzenlenen etkinliklerde, kadınlar tarafından kurulan el emeği standları yeterli ilgiyi göremedi. Ziyaretçiler ürünlerin fiyatlarını yüksek olduğundan şikayet ederken, stand sahipleri ise tam tersine fiyatların düşük olduğunu belirtti. İlmek ilmek işlenen el emeği ürünlerin hem zaman aldığını hem de maliyetinin yüksek olduğunu vurguladılar. Buna rağmen ürünlerin değerinin altında satıldığını, el emeğine değer verilmediğini ifade etti.

Stand sahipleri, kadınların toplumdaki önemini vurguladı. Kadınların dünyadaki ilerlemede büyük rol oynadığı belirttiler. Ayrıca kız çocuklarının da okumasının önemine değindiler. Kadın dayanışmasının el emeği ile birleştiği bu ortamda, kadınların kendi ayakları üzerinde durabildiklerini gösterdiler. Ancak kendilerine özel bir alan oluşturulmadığını ve desteklenmediklerini söyledi.

El Emeği Göz Nuru

Festivaldeki standlarda geniş bir ürün yelpazesi sunuldu. Bu ürünler arasında süs eşyaları, çantalar, takılar, anahtarlıklar, ayakkabılar, yapay çiçekler, tabaklar, sabunlar, mumlar, el emeği örgü ürünler, oyuncaklar ve tahta el emeği ürünler yer aldı. Her biri, özgün tasarımları ve detaylarıyla dikkat çekti. Ürünler, el emeğinin ne kadar değerli olduğunu ve kadınların bu süreçte ne kadar yaratıcı ve yetenekli olduklarını gözler önüne serdi.

Arzu Baladur