Yerel

Anne sütünün önemi anlatıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi, Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütü ile beslenmenin önemini anne ve anne adaylarına anlatıldı.

Son yıllarda gelişen bebek besinleri ve bir çok nedenden dolayı anne sütü ile beslenen bebek sayısı oranı çok azaldı. Dünyada yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor. UNICEF verilerine göre, dünya genelinde doğan her iki bebekten biri, doğumdan sonraki ilk saat içinde anne sütü almıyor. Bu durum, bebeklerin temel besinlerden, antikorlardan ve anne ile yakın temastan mahrum kalmasına neden oluyor. Emzirmenin gecikmesi, çocuğun ilk bir ay içinde ölüm riskini artırıyor. Doğum sonrası emzirmede 2-23 saatlik gecikme, yaşamın ilk 28 gününde ölüm riskini yüzde 40 artırırken, gecikmenin 24 saat ve daha uzun sürmesi durumunda bu risk yüzde 80'e çıkabiliyor.

Dünya Emzirme Haftası (1-7 Ekim) boyunca, bebek ölümlerini azaltmak ve emzirme alışkanlıklarını teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türkiye genelinde bu hafta çerçevesinde anne sütünün önemini anlatan etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Min Yel

Foto: BHA