Turizm

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gastronomi Dernekleri ile Verimli Bir Toplantıya İmza Attı

Çanakkale'nin zengin gastronomi kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak ve güçlendirmek amacıyla Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, il genelindeki gastronomi derneklerini Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonunda bir araya getirdi.

Çanakkale'nin zengin gastronomi kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak ve güçlendirmek amacıyla Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, il genelindeki gastronomi derneklerini Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonunda bir araya getirdi. İl Müdürlüğü çatısı altında ilk kez düzenlenen bu toplantı, Çanakkale gastronomisinin geleceği adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Ferah Özkök, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Yavuz, Gastroya Çanakkale Gastronomi Kültürü Eğitim Araştırma ve Tanıtım Derneği Başkanı Haldun Örgüt, Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben, Gastrokale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği Başkanı Bahadır Yasa, Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Alişen Akdemir ile dernek temsilcileri katıldı.

Yerel mutfağımızın tanıtımı ve geliştirilmesi konularında işbirliği yapılması açısından büyük bir fırsat sunan buluşmada, Çanakkale'nin zengin mutfak mirasını ve bu mirası daha geniş kitlelere ulaştırmak için atılabilecek adımları tartışıldı. Toplantının en dikkat çekici noktalarından biri, Çanakkale gastronomisinin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek adına tüm paydaşların ortak bir vizyon geliştirme yönündeki kararlılığı oldu.

 

Toplantıda ayrıca, 31 Ağustos-8 Eylül 2024 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan Çanakkale Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenecek "Festival Lezzet Durakları" projesi hakkında da kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Toplantıda, festival süresince yerli ve yabancı ziyaretçilere, Çanakkale mutfağının en seçkin lezzetlerini sunmayı amaçlayan proje ile ilgili detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu toplantı, il genelinde gastronomi alanında faaliyet gösteren derneklerin güç birliği yapmasının yanı sıra, Çanakkale’nin gastronomi markasını daha da ileriye taşıyacak somut adımların atılmasına zemin hazırladığı değerlendirildi.

 

Haber Merkezi