Yerel

Antik kentlere ziyaret

Kısa süre önce atanan Vali Ömer Toraman, Troya Ören Yeri, Troya Müzesi, Assos, Alexandria Troas Antik Kenti ve Apollon Smintheion Ören Yeri'ni ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Toraman ilk olarak dünyaca meşhur Troya Ören Yeri’ni ziyaret etti. Burada Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafından karşılanan Vali Toraman, antik kenti gezdikten sonra kazı ekibine teşekkür etti. Sosyal medya hesabından Troya ziyaretini paylaşan Vali Toraman, "Sadece Çanakkale’nin değil, dünyanın en önemli ören yerlerinden biri olan Troya’yı gezdim. Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve ekibine teşekkür ediyorum. Ziyaretçi sayısındaki artış memnuniyet verici” dedi.

Sonraki durağı Troya Müzesi olan Vali Toraman, Müze Müdürü Rıdvan Gölcük’ten müzenin durumu hakkında bilgi aldı. Troya Müzesi’nin, 2019'da "Dünyada Görülmesi Gereken 100 Yer" listesine girdiğini ve 2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü'nü aldığını belirten Vali Toraman, "2023’ün yıllık ziyaretçi sayısını şimdiden geçtiğimiz 6 aylık ziyaretçi sayısı, müzemizin başarısını gösteriyor” dedi.

Ardından Assos Ören Yeri’ne geçen Vali Toraman, burada Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan’dan antik kent hakkında bilgi aldı. Assos’un ardından Apollon Smintheion Ören Yeri’ni ziyaret eden Vali Toraman, bölgenin önemli kutsal alanı hakkında Doç. Dr. Davut Kaplan’dan bilgi aldı.

Vali Toraman’ın son durağı Alexandria Troas Antik Kenti oldu. Büyük İskender adına kurulan ve Aziz Paulus’un da ziyaret ettiği bu Roma kenti hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Erhan Öztepe’den bilgi aldı.

Atakan Alkış

Foto: BHA