Gündem

GESTAŞ zammın sebebini açıkladı: “Maliyetler arttı”

Tamamı Çanakkalelilerin malı olan GESTAŞ’ın tüm hatlarda 4 ay aradan sonra bu yıl yaptığı ikinci zam tepki çekmeye devam ederken, şirket tarafından yapılan açıklamada zamma gerekçe olarak maliyet artışı gösterildi. Zamma en fazla adalarda kalanlar tepki gösterdi.

Tamamı Çanakkalelilerin malı olan GESTAŞ’ın tüm hatlarda 4 ay aradan sonra bu yıl yaptığı ikinci zam tepki çekmeye devam ederken, şirket tarafından yapılan açıklamada zamma gerekçe olarak maliyet artışı gösterildi. Zamma en fazla adalarda kalanlar tepki gösterdi. Bozcaada’ya git-gel 1590 TL, Gökçeada’ya git gel 1790 TL oldu.

 

1915 Çanakkale Köprüsü’ne yapılan dev zammın ardından gözler GESTAŞ’a çevrilmişti. Köprünün hemen ardından GESTAŞ da 4 ay aradan sonra bu yıl ikinci zammını yaptı. Geçen hafta yapılan zam çok konuşuldu ve özellikle adalarda kalanlar tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine GESTAŞ bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada zamma sebep olarak maliyet artışı gösterildi.

GESTAŞ tarafından yapılan açıklama şöyle; “24.08.2024 tarihi itibariyle tüm hatlarımızda geçerli olan yeni ücret tarifesiyle, özellikle Bozcaada hattındaki fiyat artışıyla ilgili açıklama yapma gereği duyulmuştur.

 

1-Şirketimiz tarafından yürütülen deniz ulaşımında artan maliyetler göz önüne alınarak, 24.08.2024 tarihinden geçerli olmak üzere bütün hatlarda ücret tarifelerinde %40 artış yapılması zarureti hasıl olmuştur.

 

2-Buna göre, Geyikli-Bozcaada hattı otomobil fiyatı 570 TL iken, 24 Ağustos 2024 tarihindeki yeni fiyat tarifesinde 795 TL olarak güncellenmiştir.

 

3-Ayrıca, 24.08.2024 tarihi itibariyle tüm hatlarımızda geçerli olan yeni ücret tarifesinde, yaya geçişlerindeki tüm fiyatlar sabit kalmış, yaya yolcu bilet fiyatlarına artış uygulanmamıştır.

 

4-Özellikle adalarda ikamet eden vatandaşlarımıza sunulan ‘%50 indirimli geçiş avantajı' aynen korunmuştur. (Adakart geçiş ücreti 397,50 TL olmuştur). “

 

YENİ ZAMLAR CEP YAKIYOR

Çanakkale-Eceabat hattında otomobil geçiş ücreti 320 liradan 445 liraya yükselirken, günübirlik geçiş ücreti 485 liradan 680 liraya çıktı.

Benzer bir artış, Çanakkale-Kilitbahir hattında da gerçekleşti; bu hatta otomobil geçiş ücreti 310 liradan 435 liraya, günübirlik bilet ücreti ise 465 liradan 650 liraya yükseldi.

Bozcaada'ya yapılan geçişlerde de fiyat artışı dikkat çekiyor. Geyikli-Bozcaada hattında, gidiş-dönüş şeklinde kesilen biletlerde otomobil geçiş ücreti 1140 liradan 1590 liraya çıktı. Kabatepe-Gökçeada hattında ise otomobil bilet fiyatı 640 liradan 895 liraya yükseltildi.

 

Atakan Alkış

FOTO: Arşiv