Zabıta Müdürlüğünce oluşturulan teknik ekip rutin kontroller ile gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için, gıda sektöründe hizmet veren işyerlerinin, asgari teknik ve hijyen şartları ile gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin uygunluğunun denetimini ve kontrolünü sağlıyor. Özellikle okul kantinlerindeki ürünlerin satışa uygunluğuna, ekmek fırınlarında gramajlara, ayrıca çalışanların temizliği ve sağlık muayene cüzdanları hususlarında incelemeler yapılıyor. Teknik ekibin yapmış olduğu bu denetimler neticesinde şu ana kadar genel olarak olumsuz bir tablo ile karşılaşılmadığı tespit edildi. Görülen bir takım eksikliklerin giderilmesi konusunda ilgili işletme sahiplerine uyarılarda bulunuldu.
Halk sağlığının önemine vurgu yaparak, özellikle gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına özen göstermeleri gerektiğini belirten Başkan Kuzu, “Halkımızın sağlığı birinci önceliğimizdir. Belediyenin temel görevlerinden biri, vatandaşların sağlığını korumaktır. İnsanımızın sağlıklı gıda maddesi tüketmesini sağlamak için teknik ekip gerekli denetimleri sürdürüyor. Denetimlerimizin amacı, ilçemizdeki gıda sektörü başta olmak üzere, tüm esnaf kardeşlerimizin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamaktır. Neticede esnafın kendisi de bizim vatandaşımızdır ve bizim için değerlidir.” ifadelerine yer verdi.
Çan Belediyesi’nin yapmış olduğu bu denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.