Gündem

Emniyet Müdürü Kenan Kurt Görevine Başladı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nde yeni bir dönem başladı. Özbekistan İçişleri Müşaviri olarak atanan Selim Arıcı’nın yerine Erzincan Emniyet Müdürü olarak görev yapan Kenan Kurt, Çanakkale İl Emniyet Müdürü olarak atandı ve görevine resmen başladı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nde yeni bir dönem başladı. Özbekistan İçişleri Müşaviri olarak atanan Selim Arıcı’nın yerine Erzincan Emniyet Müdürü olarak görev yapan Kenan Kurt, Çanakkale İl Emniyet Müdürü olarak atandı ve görevine resmen başladı. Kenan Kurt, göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Çanakkale Şehitler Abidesi’ne gerçekleştirdi.

Ağustos ayında Selim Arıcı’nın Özbekistan İçişleri Müşaviri olarak atanmasının ardından boşalan Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü görevine, Kenan Kurt getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararının ardından, Emniyet Müdürü Kurt, Çanakkale’deki görevine başladı.

Müdür Kurt, göreve başlar başlamaz, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretin sonrası bir mesaj yayımlayan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, “Seyit Onbaşı’nın, Yarbay Hüseyin Avni Bey’in, Yüzbaşı Hakkı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve binlerce Kahraman Mehmetimizin ayak izlerinin olduğu bu topraklarda görev yapacak olmanın haklı gururu ile güzel Çanakkalemiz de bugün görevime başladım. Bu önemli ve onurlu görevi bana tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu görevi tensip eden İçişleri Bakanımıza şükranlarımı arz ederim. Çanakkale, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan, her karış toprağında bir kahramanın izini taşıyan bir şehir. Burada olmak, Çanakkale’nin manevi havasını solumak, Şehitlerimizin bize emanet ettiği değerlere sahip çıkmak benim için büyük bir onur ve sorumluluktur. Bu kutsal topraklarda kıymetli Çanakkaleli hemşehrilerimle ve değerli mesai arkadaşlarımla birlikte, şehrimizin güvenliğini ve huzurunu sağlamak için var gücümüzle çalışacağımıza ve nice başarılı işlere imza atacağımıza inancım tamdır. Bizlere bu cennet toprakları vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Atakan Alkış