Gündem

Bakanlığın işini, Alan Başkanlığı yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çanakkale’de düzenlenecek olan festivalin organizasyonu bakanlığın il temsilcisi olan Kültür ve Turizm Müdürlüğü yerine Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın yapılması eleştiri konusu oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çanakkale’de düzenlenecek olan festivalin organizasyonu bakanlığın il temsilcisi olan Kültür ve Turizm Müdürlüğü yerine Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın yapılması eleştiri konusu oldu. Görevi sadece şehitliklerdeki alanla ilgilenmek olan alan başkanlığının, buradaki işleri bırakıp festival ve eğlence programları ile ilgilenmesi nedeniyle asli görevini yapmadığı belirtiliyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 ilde günlerce sürecek festivaller düzenliyor. Festivallerde 40 bin sanatçı, 600 mekan, 6 bin etkinlik düzenliyor. Bu yıl 8 aya yayılan festival programının 13-21 Nisan'da Adana'daki Portakal Çiçeği Karnavalı ile başladı. Festival, 25 Mayıs-2 Haziran Şanlıurfa, 1-9 Haziran Bursa, 8-16 Haziran Samsun, 22-30 Haziran Trabzon, 29 Haziran-7 Temmuz Van, 3-11 Ağustos Nevşehir, 17-25 Ağustos Erzurum, 31 Ağustos-8 Eylül'de Çanakkale'de yapılacak. Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalini (Gastroantep) de kapsayan Gaziantep Kültür Yolu Festivali'nin ise 14-22 Eylül'de gerçekleştirilecek.  21 Eylül'de başlayacak Ankara ayağı ile programa dahil olan Konya Mistik Müzik Festivali'nin 29 Eylül'de sona erecek. 12-20 Ekim'de Diyarbakır, 26 Ekim-3 Kasım'da İzmir, 2-10 Kasım'da ise Antalya'da festival düzenlenecek.

 

ÇANAKKELE FESTİVALİNİ ALAN BAŞKANLIĞI ORGANİZE EDİYOR

Bakanlık tarafından Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali düzenleyecek. Festival bugün başlayacak. 31 Ağustos 8 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivale ünlü sanatçılar ve çok sayıda organizasyon düzenlenecek. Bakanlık tarafından düzenlenen bu festivalin normal şartlar altında bakanlığın tek temsilcisi olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize edilmesi gerekiyor. Fakat bakanlık, kendi temsilcisini yok sayarak görevi şehitliklerle sınırlı olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na organize etme yetkisi veriyor.  Şehitliklerle ilgili bir çok sorun bulunuyor. Kısa süre önce burada büyük yangın çıktı. Burayla ilgilenmesi gereken alan başkanlığı ise festivalle daha çok ilgileniyor. Bu da Çanakkale’de en çok eleştirilen konuların başında geliyor.

 

Arzu Baladur