Spor

Çanakkale’den Bahçeşehir’e transfer oldu

Çanakkale Basketbol Spor Kulübü’nün 2013 doğumlu sporcusu Çınar Atasev, İstanbul Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nün altyapısına transfer oldu.

2021 yılında Umut Aksak tarafından kurulan Çanakkale Basketbol Spor Kulübü, amatör spor kulüplerine profesyonel bir bakış açısı kazandırarak Çanakkale’deki spor kültürüne yeni bir bakış açısı getirdi. Kulüp, temel, orta ve ileri düzeyde basketbol eğitimi verdiği 110 sporcuya, uzman antrenör kadrosunun yanı sıra diyetisyen, fizyoterapist ve mental gelişim için psikolog desteği de sağlıyor. Çanakkale Basketbol Spor Kulübü, yerel başarıların ötesinde, ahlaklı ve karakterli sporcular yetiştirerek Süper Lig takımlarına oyuncu kazandırmayı amaçlıyor. Bu misyonun sonucu olarak, 2013 doğumlu sporcu Çınar Atasev, 10 aylık takım antrenmanları ve bireysel gelişim antrenörü Doğuş Topcu’nun liderliğinde, kulübün altyapısından yetişerek, 2021-2022 FIBA Avrupa Ligi Şampiyonu ve Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden İstanbul Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nün altyapısına transfer oldu.

 

Kulüp başkanı Umut Aksak’ın desteğiyle, yaz döneminde Tofaş, Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko ve İstanbul Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü ile deneme antrenmanlarına katılan Çınar, sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti.

 

Çınar, hem sportif kariyerini hem de akademik gelişimini göz önünde bulundurarak Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü ile önemli bir anlaşmaya imza attı.

 

Başkan Aksak “Gururla duyuruyoruz”

 

 

Kulüp Başkanı  Umut Aksak,  Çınar Atasev'in Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü'ne transferi hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Aksak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çanakkale Basketbol Spor Kulübü olarak gururla duyuruyoruz ki, takım antrenörümüz ve bireysel performans antrenörümüz Doğuş Topçu'nun katkılarıyla yetişen 2013 doğumlu yetenekli sporcumuz Çınar Atasev, Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinden Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü'ne transfer olmuştur” dedi.

 

 

Başkan Aksak, Çınar Atasev’in kısa sürede gösterdiği üstün performansın, büyük bir potansiyel taşıdığını ortaya koyduğunu belirtti. Çınar, disiplinli çalışması ve sahadaki kararlılığıyla dikkat çeken bir sporcu. Kendisinin hem takım hem de bireysel antrenmanlarda sergilediği gelişim, kulübümüzün gurur kaynağıdır, dedi.

 

“Hem Çınar’ın hem de antrenörlerimizin azminin ve çalışkanlığının bir sonucudur”

 

Doğuş Topçu’nun da bu süreçteki emeğine dikkat çeken Aksak, Doğuş hocamız, Çınar'ın gelişiminde büyük rol oynadı. Yaz boyunca Çınar, Tofaş, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko gibi Türkiye'nin en büyük kulüplerinde başarılı performanslar sergiledi ve nihayetinde eğitim hayatını da düşünerek Bahçeşehir Koleji gibi prestijli bir kulübün altyapısına transfer oldu. Bu başarı, hem Çınar’ın hem de antrenörlerimizin azminin ve çalışkanlığının bir sonucudur ifadelerini kullandı.

 

 

Ayrıca Başkan Aksak ; “Çınar’ın bugün ulaştığı seviyede, saha dışındaki profesyonel gelişimi büyük bir rol oynamıştır. Düzenli beslenme, yeterli uyku, zihinsel berraklık, teknoloji kullanımının sınırlandırılması, analitik zekanın geliştirilmesi ve mental sağlığın güçlendirilmesi gibi unsurlar, ancak bir takım çalışmasıyla mümkün olmuştur. Bu süreçte, antrenörlerimizin rehberliğinde, doğru bakış açısıyla hareket eden ve disiplin, özveri ile Çınar’ı destekleyen ailesi, Aslı Atasev ve Eniz Atasev, sürecin en önemli paydaşları olmuştur. Kendilerine verdikleri değerli katkılar için teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“Yeni kulübünde başarılar diliyoruz”

 

Çınar Atasev'in Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nde de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğine inandığını söyeyen Başkan Aksak , genç sporcunun önünde parlak bir gelecek olduğunu vurguladı. Aksak; “Çanakkale Basketbol Spor Kulübü olarak, tüm sporcularımıza örnek teşkil edecek bu önemli başarıyı büyük bir sevinçle karşılıyor ve Çınar’a yeni kulübünde başarılar diliyoruz” dedi.

 

Atakan Alkış