Belediye

Kent Lokantası Geliyor

Eylül ayı Belediye Meclisi toplantısında, 2018 yılında Tüm Bel-Sen’e tahsis edilen Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisi'nin üst katı ile ilgili sözleşme feshi kararı alındı.

Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yapılan değişiklikle birlikte bu alanın Çanakkale Belediyesi Kent Lokantası olarak hizmet vereceğini duyurdu.

Toplantıda, söz konusu sosyal tesisin alt katı ve üst katının ayrılması ve bu alanın kent lokantası olarak düzenlenmesi önerisi kabul edildi. Belediye Başkanı Erkek, "Avcılar kulübünün arka tarafında bulunan bu alan, Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi olarak kullanılmakta. Ancak üst kat sendikalar tarafından kullanılmaya devam edecek, alt kat ise Çanakkale Belediyesi Kent Lokantası olarak planlanacak" şeklinde açıklamada bulundu.

Son yıllarda büyük şehirlerde, özellikle İstanbul'da, ekonomik zorluklar nedeniyle belediyeler tarafından işletilen kent lokantalarına olan talep artış göstermişti. Bu bağlamda, uygun fiyatlarla yemek sunan kent lokantaları vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanmıştı. İstanbul Büyükşehir Kent Lokantası'ndaki fiyatları uygunluğuyla dikkat çekiyor.

Eylül ayı Belediye Meclisi gündemine gelen ve sözleşmenin iptali ile ilgili yapılan görüşmeler sonucunda, meclis üyeleri oy çokluğuyla sözleşmenin feshedilmesine karar verdi. Böylece, Çanakkale Belediyesi'nin kent lokantası oluşturma yolundaki ilk adım atılmış oldu.

Atakan Alkış