İlçe - Belde

Kömür Bu Sefer Öğrencileri Yaktı!

Biga ilçesine bağlı Ağaköy’de bulunan kiralık ev ve oda fiyatlarında ki artış göz öğrencileir zor durumda bıraktı. Evler kömürle ısındığı için, kömüre gelen zam ile kira fiyatlarında ciddi artış oldu. Kiralar 5000 ve 8000 TL arasında değişiyor.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber öğrencilerin ve velilerin gözleri KYK'dan sonra kiralık ev ve oda fiyatlarına dönüyor. Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin kampüsü Ağaköy’de yer alıyor. Bu nedenle öğrenciler, şehir merkezinden ziyade Ağaköy'deki kiralık ev ve odaları tercih ediyor. Şehir merkezindeki ulaşım maliyetlerinin yüksek olması, bu tercihin nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Ağaköy'deki apartlar, hem ev hem de oda olarak kiralanabiliyor. Oda kiralamaları genellikle iki kişilik, elektrik masrafları öğrenciye ait. Su, internet ve yakıt giderleri ise ev sahibine ait oluyor. Ancak bu seçenekler arasında farklılıklar bulunabiliyor. Evler kat kaloriferi ile ısındığı için ve kömür fiyatlarının artması nedeniyle geçen yıla kıyasla kiralarda ciddi bir artış yaşanıyor. Geçen yıl kira fiyatları 2000- 2500 TL arasında değişirken, bu yıl 5000-8000 TL arasında bir aralıkta seyrediyor. Hem odalar hem de evler genellikle eşyalarla birlikte kiralanıyor.

Bünyamin Nami Tonka