Gündem

İş dünyasında ÇTSO hareketliliği

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) son seçiminden sonra iş dünyasında yaşanan durgunluk yeniden hareketlendi. ÇTSO yönetiminde peş peşe gelen istifalar, kulisleri de hareketlendirdi. Hem ÇTSO kanadında hem de Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) kanadında kulis üzerine kulisler yapılıyor.

 Kulislerde ÇTSO seçimi, aday adaylar, gruplar, hangi gurubun hangi aday adayına destek vereceği konuşuluyor. 

İki yıl önce ÇTSO kongresi öncesi Çanakkale iş insanları hareketli günler yaşadı. Mevcut Başkan Semizoğlu ve ÇTB eski Başkanı Kaya Üzen yarışmıştı. Bu seçimin fazla hareketlenmesinin sebebi ise seçime siyasetin karıştığı söylentilerinin artması olmuştu. Siyasetin karıştığı iddiası üzerine ÇTSO i üyeleri sandıklara akın etti. Siyasetin Kaya Üzen’i desteklediği iddiasının yayılmasından sonra Semizoğlu büyük farkla seçimi kazandı. 3 bine yakın oy kullanılan ve toplam 17 sandık ile girilen 21 meslek komiteleri seçiminde Beyaz liste ile Selçuk Semizoglu 18 komitede, Turkuaz liste ile giren Kaya Üzen ise 3 komitede seçimleri önde tamamladı.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Bu sonuçlardan sonra ÇTSO’da güçlü bir yönetim kuruldu ve çalışmalar devam etti. ÇTSO’da her şey yolunda gittiği tahmin edilirken birden istifalar peş peşe gelmeye başladı. Seçimin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra yönetim dağıldı. İlk istifa Çanakkale’nin tanınan iş insanlarından Turgay Kılıç istifa etti. ÇTSO bu istifa ile çalkalandı ve kulisler hareketlenmeye başladı. Bu hareketlilik devam ederken bir istifa daha geldi.  ÇTSO’da yapılan toplantıda bu sefer yönetim kurulu üyelerinden Volkan Temiz, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Toplantıda mikrofonu eline alan Temiz, istifa ettiğini açıklayarak ayrıldı.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Peş peşe gelen istifalardan sonra ÇTSO’nun seçime gideceği konuşulmaya başlandı. Bunun için de başkan aday adayları kulislere başladı. İstifa edenlerin yerine yenileri atanırken, ÇTSO’nun seçime gitmesi için bir grup iş insanının kulislere başladığı biliniyor. Seçime gitmesi durumunda ÇTSO Başkanı Semizoğlu’nun tekrar başkan adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Semizoğlu’nun karşısında ise büyük bir iş insanı gurubunun toplandığı konuşuluyor. Kulislere başlayan bu gurubun içinde ÇTB yönetiminde de bazı kişilerin olduğu aktarılıyor. Semizoğlu’yu bu sefer devirmek için daha yoğun bir çalışmanın yapıldığı gelen bilgiler arasında.

 

Mehmet Güler