İlçe - Belde

GÖKÇEADA HAVALİMANI ATIL KALDI

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Çanakkale Gökçeada Havalimanı'ndaki tarifeli yolcu uçuşlarının yapılmamasını eleştirerek, havaalanının atıl durumda olduğunu vurguladı. Sarıgül, havalimanının işletme giderlerinin her yıl daha da arttığını ve kamu kaynaklarının boşa harcandığını ifade etti


CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Çanakkale Gökçeada Havalimanı'ndaki tarifeli yolcu uçuşlarının yapılmamasını eleştirerek, havaalanının atıl durumda olduğunu vurguladı. Sarıgül, havalimanının işletme giderlerinin her yıl daha da arttığını ve kamu kaynaklarının boşa harcandığını ifade etti.

88 milyon TL'lik bir yatırımla inşa edilen Gökçeada Havalimanı, açılışından bu yana tarifeli uçuşlara ev sahipliği yapmadı. Havaalanında personel bulundurulmasına ve her yıl düzenli olarak bakım yapılmasına rağmen, uçak seferlerinin yapılmaması sebebiyle yıllık giderler katlanarak artıyor. Gökçeada Havalimanı'nın işletme giderlerinin 29 milyon TL’den 39 milyon TL’ye yükseldi.

Sadece Gökçeada değil

Sarıgül’ün açıklamasında, sadece Gökçeada değil, Balıkesir Merkez, Kocaeli Cengiz Topel ve Uşak havalimanlarının da yıllardır tarifeli uçak seferlerine kapalı olduğu belirtildi. Bu havalimanlarında da, uçuş olmamasına rağmen işletme maliyetlerinin her yıl katlanarak arttığına dikkat çekildi. Sarıgül, özellikle Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'nda 5 yıl aradan sonra ancak ilk tarifeli uçuşun gerçekleştiğini belirterek, bu tür havalimanlarının kamu kaynaklarını boşa harcadığını savundu. Gökçeada Havalimanı’nın da benzer bir akıbet yaşadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı sürece bu tür yatırımların halkın kaynaklarını heba ettiğini ifade etti.

Boşa harcanan kamu kaynakları…

Gökçeada Havalimanı gibi milyonlarca lira harcanarak inşa edilen havaalanlarının kullanılmaması, kamuoyunda tepkiye neden oluyor. Yetkililerden, bu tür atıl yatırımların yeniden değerlendirilmesi ve halkın yararına kullanılması için adımlar atılması bekleniyor.

 

Bünyamin Nami Tonka

Foto: arşiv