Sağlık

Sleeve Rezeksiyonu Nedir?

Sleeve rezeksiyon, akciğer kanseri ile ilgilidir. Bronş kanseri gibi kanser türlerinde de sleeve rezeksiyonu tedavisine başvurulabilir. Rezeksiyon türlerinden birisi olarak kabul edilir.

Sleeve rezeksiyon, akciğer kanseri ile ilgilidir. Bronş kanseri gibi kanser türlerinde de sleeve rezeksiyonu tedavisine başvurulabilir. Rezeksiyon türlerinden birisi olarak kabul edilir. Kanserli hücrenin alınabilmesi adına gerçekleştirilen cerrahi bir operasyon türüdür.

 

Akciğerin bir lobundaki ya da ana bronştaki tümörün çıkartılabilmesi için sleeve rezeksiyon işlemi yapılır. Bu ameliyat türü özellikle akciğer için uygun görülür. Merkezi hava yolları ve vasküler yapıları içeren cerrahi operasyon olarak da adlandırılır.

 

Genellikle akciğerin yarısı ya da üçte biri bu işlemde çıkartılır. Akciğerin çevresinde yer alan lenf bezleri de ameliyat esnasında çıkarılır ve bölge temizlenir. Kan damarının ya da bronşun bir kısmının da çıkarılması gerekir. Geriye kalan uçlar ise tekrar birbirine bağlanır. Böylelikle akciğer tamamen alınmadan, akciğere yerleşmiş olan tümörün temizliği yapılmış olur. Bu işlem sayesinde akciğer kanserden arınır ve işlem tamamlanır.

 

Kaynak: www.medicalpark.com.tr