Siyaset

CHP’de ihraçlara karşı istifa dalgası yolda!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) parti karşıtı çalışmalar yaptıkları gerekçesiyle ihraç edilen partililerin yakınları ve destekçileri, ortaya konan anti demokratik uygulamaya karşı tepkilerini ortaya koymaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) parti karşıtı çalışmalar yaptıkları gerekçesiyle ihraç edilen partililerin yakınları ve destekçileri, ortaya konan anti demokratik uygulamaya karşı tepkilerini ortaya koymaya hazırlanıyor. İhraç edilen partililere tebliğleri gönderilir gönderilmez, ihraç edilen isimlerin yakınları ve sevenlerinin CHP’ye istifalarını sunacakları iddia edildi.

CHP’de seçim sonrası başlatılan disiplin sürecinin sonuçlanmasının ardından Çanakkale'de partinin seçim sürecine zarar verdiği gerekçesiyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen 33 kişinin dosyası görüşülmüştü. İncelemeler sonucunda, 30 kişinin partiden kesin olarak ihraç edilmesine karar verilmişti.

İhraç edilenler arasında eski il başkanları Doğan Ateş ve Metin Ümit Ural ile önceki dönem belediye başkan yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay da yer alıyor. Partiden ihraç edilen diğer isimler arasında Nazmiye Gök, Süleyman Erte, Kadir Erkoyun, Gizem Üzden Yeşil, Nurettin Gündoğan, Mehmet Gezer, Atakan Tenk ve Gönül Başaran gibi isimler de bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda CHP MYK, seçim sürecine zarar verdiği tespit edilen bu kişileri gündemine almış ve İl Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucunda, partiye zarar verdiği tespit edilen bu 30 kişinin partiden ihraç edilmesine karar verildi. Partiden ihraç edilen üyelere herhangi bir tebliğ yapılmadığı öğrenildi.

 

İstifa hazırlıkları yapıldı 

Edinilen bilgilere göre, partiden ihraç edilen isimlerin yakınları ve onları destekleyen parti üyeleri, CHP’deki anti-demokratik olarak nitelendirilen bu ihraçlara tepki göstermek amacıyla toplu istifa etmeye hazırlanıyor. Tebliğlerin yapılmasının ardından, yüzlerce kişinin CHP il ve ilçe başkanlıklarına istifa dilekçelerini sunacağı iddia ediliyor. Bu gelişmelerin, parti içi dinamikler ve Çanakkale CHP'nin örgüt yapısı üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise şu an için merak konusu…

Atakan Alkış