Gündem

LÖSEV’den Boğaz Medya’ya ziyaret

Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk kurumlarından biri olan LÖSEV’in yaptıkları çalışmalar hakkında Boğaz Medya’yı bilgilendirdi.

Kanser ile mücadelede binlerce vatandaşı hayata bağlayan LÖSEV,  kuruluşunun 20. Yılında kurduğu LÖSEV -LÖSANTE  hastanesi ile Lösemi ile mücadele alanında örnek bir kuruluş haline geldi. Lösemili çocuklar başta olmak üzere  verilen hizmetler her geçen gün genişliyor. Bu hizmetleri genişletmek ve LÖSEV faaliyetleri hakkında kurumlara bilgiler vermek amacı ile Çanakkale’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Lösev Kurumlar İletişim Koordinatör Yardımcısı Barış Ancu, Kurumlar İletişim Sorumlusu  Nihat Özel ve Kurumlar İletişim Sorumlusu Nigar İzzetoğlu, Boğaz Medya’yı da ziyaret etti. Ziyarette Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hafize Akıncı ile bir görüşme yaptı.

Ziyarete yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren ekip, en iyilerin görev yaptığı LÖSANTE Hastanesi bünyesinde yer alan Onkoloji konseyi ile kanser hastalıkların tanı ve tedavi süreci anlattı. Kalp Merkezi Konseyinde Kardiyoloji, radyoloji, kalp ve damar cerrahisi, Nükleer Tıp, girişimsel radyoloji,  Kardiyak Rehabilitasyon, göğüs cerrahisi, diyet bölümü ve Psikiyatri hizmetleri veriliyor.

LÖSEV Kurumlar İletişim Koordinatör Yardımcısı Barış Ancu, Kurumlar İletişim Sorumlusu  Nihat Özel ve Kurumlar İletişim Sorumlusu Nigar İzzetoğlu, ziyaretlerinde  LÖSEV’in hem hastane hem de eğitim kurumlarında gösterdiği başarılar, yapılan çalışmalar ve verilen hizmetler hakkında da bilgiler verdiler.  Yüzde 94 başarısının yanı sıra Parasız LÖSEV Koleji eğitimleri ile ana, ilkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilere de hizmet veriliyor. Bunun yanı sıra her ay Lösemili annelerin banka hesabına bir asgari ücret kadar sağlık yardımı yapılıyor. Hastaların evlerine kadar temel gıdadan beyaz eşyaya, bilgisayardan kırtasiye malzemesi, oyuncak ve ilaçlarına kadar destek sağlanıyor. Yurt içi ve yurt dışında kamplar yapılarak hastalara moral veriliyor.  Tüm bunların yanı sıra LÖSEV bünyesinde, lösemili gençlere iş imkanı sağlanıyor.  Kurban Bayramında kesilen etler özenle hazırlanarak ailelere dağıtılıyor.  Yapılan tüm bu hizmetler göstermelikten uzak üstelik  belli sayıda kişilere değil tam 75 bin hastaya hizmet veriliyor.  LÖSEV ‘de hedef ise hiçbir devlet desteği aşmadan 25. Yılda 100 bin hastaya hizmet vermek.

Hasan Sami Er

Foto: BHA