Gündem

Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde 25.09.2024 tarihinde video konferans yöntemiyle “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Oda ve Borsa Üyesi Zeytinyağı Sektörü için AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından düzenlenen toplantının açılış konuşması ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz tarafından gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıda, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Erdoğan, Meclis Üyesi Mehmet Tosun, ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Merkezi yetkilileri Özgür Yüksel ve İbrahim Çiftçi ve Eğitim ve Proje Uzmanı İlknur Karaçayır ve Oda ve Borsaya kayıtlı sektör temsilcileri yer aldı.

Toplantıda, Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca AYTO- AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin faaliyetleri, belge zorunluluğunun getirdiği yükümlülükler ve sınav süreçleri ele alındı.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu “Bitkisel yağ ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları için Mesleki Yeterlilik Kurumu, belge zorunluluğu getirmiştir. Zeytinyağı üretim, dolum ve ambalajlamasında çalışanların, zeytinyağı üretim operatörü, bitkisel yağ rafinasyonu, modifikasyon ve margarin üretiminde çalışanlarında bitkisel yağ üretim operatörü Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Kanuni zorunluluk kapsamında işletmelere verilen geçiş süresi sona erdiğinden dolayı bizlerde Çanakkale Ticaret Borsası olarak, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Odası AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde üyelerimize yönelik bugün video konferans yoluyla bu bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik.

Toplantımızda AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Merkezi yetkililerimiz, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin faaliyetleri, belge zorunluluğunun getirdiği yükümlülükler ve sınav süreçleri ile ilgili üyelerimize ayrıntılı sunumlar gerçekleştirdiler.

Toplantı sonunda Borsamız ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamız işbirliğinde “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi” için üyelerimizden talep toplanarak sınavların Çanakkale’de yapılması kararı verdik. Son derece verimli geçen toplantımızda emeği geçen herkese teşekkür eder, sektöre fayda getirmesini dilerim” dedi.  

 

Haber Merkezi