Gündem

Çanakkale’de Avian İnfluenza tatbikatı ve salgın yönetim eğitimi yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Bornova ve Pendik Veteriner Kontrol Enstitülerinin yetkililerinin katılımıyla 30 Eylül-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Çanakkale’de “Avian İnfluenza (AI) Gerçek Boyutlu Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetim Eğitimi” düzenlendi.

Eğitim programı, Avian İnfluenza hastalığına karşı yüksek düzeyde bilinçlenme ve hazırlıklı olma amacı taşıyor. Ayrıca, çevresel korumanın sağlanması adına gerekli ulusal önlemleri tanımlamak ve olası bir salgın durumunda etkin bir mücadele stratejisi geliştirmek hedefleniyor.

Tatbikat, hastalığın yayılma riski taşıyan bölgelerde alınacak önlemler ve salgın durumunda izlenecek yollar üzerine uzman katılımcılarla kapsamlı bir eğitim sunuyor. Bu süreçte, ulusal ve yerel düzeyde yetkililerin iş birliği içinde çalışarak Avian İnfluenza (AI) salgınına karşı hazırlıklı olmaları hedefleniyor.

Avian İnfluenza, kümes hayvanları ve yaban kuşlarını etkileyen ciddi bir viral hastalık olup, hızlı yayılma potansiyeliyle büyük ekonomik ve çevresel riskler oluşturuyor.

Atakan Alkış