ASAYİŞ

Çanakkalelileri dolandıranlar İstanbul'da yakalandılar

Aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu çeşitli illerde vatandaşları telefonla arayarak kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul, Çanakkale, Antalya ve Diyarbakır’da 360 bin lira değerinde dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Dolandırıcılar, telefon aracılığıyla vatandaşları arayıp kendilerini banka çalışanı olarak tanıttı ve hesap bilgilerini ele geçirerek paraları kendi hesaplarına aktardı.

Şikayet üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, dolandırıcıların paraları havale ettikleri banka hesaplarını takibe aldı. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve Bayrampaşa’da kaldıkları adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, 3 farklı suç kaydı olan Mustafa Ç., 1 suç kaydı olan Tolga Ç. ve 11 suç kaydı bulunan Kemal Ç. yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan dolandırıcıların geçmişte de benzer suçlar işlediği tespit edilirken, vatandaşlardan alınan şikayetlerin değerlendirilmesiyle dolandırıcılık olaylarının aydınlatılmasına devam ediliyor.

Bünyamin Nami Tonka