Gündem

Sivrice koyu neden satılıyor?

Çanakkalelilere ait birçok taşınmazı satan İl Özel İdaresi, son olarak Ayvacık ilçesine bağlı Bektaş köyünde bulunan meşhur Sivrice koyundaki 14 bin metrekarelik tesis alanını satışa çıkarması tepki ile karşılandı.

İYİ Partili İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan, il özel idarenin bu satışı neden yaptığına anlam veremediğini belirterek, konuyu il genel meclisine taşıyacaklarını söyledi.

Yüzlerce Eko Turizm dosyalarını meclisten geçmesi ve verimli tarım arazilerinin ranta kurban edilmesi ile tartışma konusu olan İl Genel Meclisi, bir yandan da halkın malı olan yerleri de satıyor. Çanakkale genelinde İl Özel İdaresi’ne ait çok sayıda taşınmaz bulunuyordu. İl Genel Meclisi’nde alınan kararla bu taşınmazlar bir bir satılıyor. Daha önce vatandaşların malı olan valilik konağı, kordondaki arsa, Güzelyalı’daki otel, Kadırgakoyu’ndaki otel başta olmak üzere birçok taşınmaz satıldı.

BU HAFTA İHALESİ YAPILACAK

Tüm tepkilere rağmen İl Özel İdaresi satışa devam ediyor. Şimdi ise Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından Ekoturizm ve Kırsal Turizm Alanı imarlı yerin İhalesi 9 Ekim 2024 tarihinde yapılacak. Burasının satış yetkisi 2023 yılında il genel meclisinde karar verilmiş. Burası plajları ve denizi ile ünlü Sivrice koyunda bulunuyor. Şuanda alan otopark olarak kullanılıyor. Bir çok firma burayı kiralamak istemesine karşın il özel idaresi, il genel meclisinin onayı ile satışa çıkardı. Muhammen bedeli 120 milyon TL olan alan için ihaleye de tepkiler geliyor.

AKIL TUTULMASI

AK Parti ile CHP li meclis üyelerinin rantta birleştiği il genel meclisindeki yanlışlara karşı çıkan nadir isimlerden biri İYİ Partili il genel meclis üyesi Murat Çağlayan, bu satış da anlam vermediğini söyledi. Bu sorunu meclise taşıyacağını da belirten Çağlayan 14 bin metrekarelik alanın satışını akıl tutulması olarak değerlendirdi. Çağlayan şu açıklamayı yaptı; “Herkesin köylerden  toprak ,tarla, arsa, arazi aradığı aldığı, toprağın kıymetinin daha da  arttığı bir dönemde Çanakkale’nin incisi Assos bölgesindeki il özel idareye ait yaklaşık 14.000 metrekarelik taşınmazın satılmasını akıl tutulması olarak görüyoruz.

Bu kıymetli yerin satış yetkisi 2023 yılında önceki meclis döneminde verilmiş. Bizler bu durumdan satış ilanı ile haberdar olduk. Çanakkale Kamuoyu adına şimdi soruyoruz

Bu yer neden satılıyor?

Satışı gerçekleşirse satış bedeli ne için ve nerede kullanılacak? Bu satışın kamu için ne gibi bir yararı var?  Tüm bu sorularımızı İyi Parti Grubu olarak Ekim ayı Meclisinde de dile getirip  ilgili birimlerden de cevap talep edeceğiz.

Çanakkale ye ve kamu malına sahip çıkmak için çalışmalarımız ve mücadelemiz devam edecek!”

 

Mehmet Güler