Yerel

Öğrencilerin musluklarından çamur akıyor!

Çanakkale'deki Kerime Sultan KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, su yerine çamur akmasından dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyor.

İsmetpaşa Mahallesi Tekzen bölgesinde yer alan yurtta, iki günlük su kesintisinin ardından musluklardan çamurlu su akmaya başlaması öğrenci yurdunda yaşamı adeta felç etti.


Çanakkale İsmetpaşa Mahallesi Tekzen bölgesinde yer alan Kerime Sultan KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, son günlerde su sıkıntısı yaşıyor. 1 Ekim Pazartesi gününden bu yana neredeyse her gün tekrarlanan su kesintileri, öğrencilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale getirdi. Su akmaya başladığında ise musluklardan çamurlu suyun gelmesi, sağlık açısından endişe yaratıyor. Öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıyı defalarca yurt yönetimine bildirmelerine rağmen herhangi bir çözüm sağlanmadığını belirtiyor.

Yurtta, iki günlük su kesintisinin ardından musluklardan çamurlu su akmaya başladı. 1 Ekim Pazartesi gününden itibaren neredeyse her gün su kesintisi yaşanırken, sular aktığında bile çamurlu bir şekilde geliyor. Su kesintileri, herhangi bir bilgilendirme veya anons yapılmadan gerçekleşiyor. Ayrıca sıcak suyun da akmadığı yurtta kalan öğrenciler, yetkililerden acil müdahale talep ederek sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. Sıcak suyun akmaması nedeniyle soğuk suyla yıkanan bazı öğrencilerin hastalandığı ifade edildi. 


“Bu suda elinizi yıkayabilir misiniz?”

Yurtta kalan öğrencilerden biri duruma isyan ederek yetkililere çağrıda bulundu. Gazetemize ulaşan yurtta kalan bir öğrenci; “Günaşırı bazen her gün su kesiliyor ve ne anons yapılıyor ne de bilgilendirme. Su geldiğinde ise çamurlu akıyor. Vicdanınıza sesleniyorum, bu suda elinizi yıkayabilir misiniz? İdareye bildirdiğimizde ise sadece ‘gelir’ diyerek geçiştiriyorlar. Soğuk suyla duş almak bile imkansız hale geldi çünkü su çamurlu. Yetkililerden bir an önce bu sorunu çözmelerini talep ediyoruz” dedi.

Öğrenciler, yetkililerden acil bir çözüm beklediklerini belirtiyor. Yaşanan su kesintilerinin yanı sıra çamurlu su problemi ile başa çıkmaya çalışan öğrenciler, durumun daha fazla uzatılmadan bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor. 

Atakan Alkış