Gündem

112 Acil, denizde rahatsızlanan yolcuya yardım etti

Çanakkale Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlısı TCSG-908 Komutanlığı ve Bozcaada 112 personeli; Bozcaada açıklarında ticari gemide rahatsızlanan bir şahsın en yakın sağlık kuruluşuna transferini gerçekleştirerek mümkün olan en kısa süre içinde tıbbi yardıma ulaşmasını sağladılar.

Bozcaada İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı, 7 gün 24 saat denizlerde güvenliği sağlama görevini sürdürüyor. Çanakkale Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı'na bağlı TCSG-908 Komutanlığı ve Bozcaada 112 Acil Servisi, Bozcaada açıklarında ticari bir gemide rahatsızlanan bir yolcunun imdadına yetişti.

Olay, Bozcaada açıklarında seyreden bir gemide meydana geldi. Rahatsızlanan yolcu, hızlı bir müdahaleyle en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılmak üzere Bozcaada Sahil Güvenlik ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından gemiden alınarak karaya getirildi. Sağlık ekipleri yolcuyu mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardıma kavuşturdu.

Sahil Güvenlik ve 112 Acil ekiplerinin bu hızlı ve koordineli müdahalesi, denizlerde can ve mal güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Bünyamin Nami Tonka

 Foto: Bozcaada Kaymakamlığı