Belediye

“Farkındayız Korkmuyoruz” Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Belediyesi Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeni ile “Farkındayız Korkmuyoruz” başlıklı bir etkinlik düzenledi.

Çanakkale Belediyesi Nikah Salonunda 24 Ekim 2024 Perşembe günü düzenlenen etkinliğe Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, belediye personeli ile çok sayıda kentli katıldı.  Meme Kanseri konusunda farkındalık yaratmak amacı ile Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmet Çalışanı Ezgi Girşen Bakırcı koordinesinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zeyneti Kıvılcım Dağtekin, Psikoterapist Uzman Dr. Elif Arabacı ve Emekli Bankacı Çağla Denizciler katıldı.

 

Etkinlikte ilk olarak söz alan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zeyneti Kıvılcım Dağtekin, meme kanseri ve tedavi sürecinin yanında erken teşhis konusunda da atılması gereken adımları paylaştı. Ardından söz alan Emekli Bankacı Çağla Denizciler ise, meme kanserine yakalandıktan sonraki hastalık ve hastalığı atlattıktan sonraki yaşadığı sürece ilişkin tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Etkinlikte son olarak söz alan Psikoterapist Uzman Dr. Elif Arabacı ise meme kanseri tedavi süreci ve sonrasında karşılaşılan psikolojik sorunlar ve bunlarla baş etme yöntemlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

 

Konuşmaların ardından soru cevap bölümü ile devam eden etkinlik sonunda Belediye Meclis Üyesi Öznur Benderlioğlu Doğangün ile Sosyal Destek Hizmetleri ve Sağlık İşleri Müdürü Canan Ergun konuşmacılara verdikleri bilgiler nedeni ile teşekkür ederek hediye takdiminde bulundular.

 

Kaynak: Belediye