Üniversite

ÇOMÜ’de Dünya Balıkçılık Günü paneli

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla bir panel düzenledi.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve ÇOMÜ Sürdürülebilirlik Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, "Denizlerde Kirlilik ve Sürdürülebilir Balıkçılık" konusu ele alındı.

Panelde, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Büyüktateş ile Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, konuşmacı olarak yer aldı. Ortaokul öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, deniz kirliliği, ekosistemlerin korunması ve balıkçılıkta sürdürülebilirliğin önemi üzerine bilgi paylaşımı yapıldı. ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın ve çok sayıda akademisyenin de katıldığı panelde, deniz ekosistemlerini korumaya yönelik yenilikçi çözümler ve balıkçılık sektörünün geleceği tartışıldı. Etkinlik, sürdürülebilir balıkçılık bilincinin artırılması ve genç nesillere çevre duyarlılığının aşılanması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

Mine Yel / Foto: ÇOMÜ