Çanakkale Belediyesinin çevreye ve doğaya verdiği değer ile yürüttüğü çalışmaların ödülü niteliğinde olan ve 2015 yılında Barış Plajı ile başlayan Mavi Bayrak yolculuğu; 2019 yılında Güzelyalı Belediye Halk Plajı ve 2021 yılında da Dardanos Belediye Halk Plajı ile sürdürülmeye devam ediyor.
Çanakkale Belediyesi, kentimizin sahil bandındaki mavi bayrak sayısının arttırılmasını ve sürdürülebilirliği hedeflerken bu doğrultuda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesine de Mavi Bayrak kazandırılması için bir toplantı düzenlendi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın, Üniversite akademisyenleri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatör Vekili Nurullah Alkan ile Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Yüksek Mühendisi Sultan Özbakır’ın bir araya geldiği toplantıda, Dardanos Yerleşkesine de Mavi Bayrak alınması konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi.
Mavi Bayrak Nedir
Mavi Bayrak, deniz suyunun temiz olduğu, çevre yönetimine önem verildiği, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığı, plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğin sağlandığını gösteren uluslararası bir çevre ödülüdür. Mavi Bayrak programı, Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde kurulan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) öncülüğünde yürütülmektedir.
Kaynak: Belediye