Gündem

Endemik beslenenlerden organik ürünler; Lezzetin adı KAYMAKLAR

Oks?en ve endemik bitkilerin kaynağı Kazdağları’nın eteklerinde beslenen hayvanlardan elde edilen süt ürünleri, Kaymaklar markası ile doğal olarak sofralara ulaşıyor.

Dünyaca ünlü süt ve süt ürünleri, Bayramiç ve Ezine ilçelerinden çıkıyor. Doğal ve lezzeti ile ün salan ürünleri sofralara ulaştıran firmalardan biri de Kaymaklar Süt Ürünleri.  Kazdağları’ndan sofralara ürünleri ulaştıran Kaymaklar en eski firmalardan biri.

Firma 1963 yılından İsmail ve Sefer Kaymak tarafından Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Cazgirler köyünde kuruldu. Peynir üretimiyle başlayan hikaye her geçen yıl güçlenerek ve saflığını koruyarak günümüze kadar uzandı. Çiftlikte 2000 adet hayvan doğal ortamında, bu bölgeye özgü bitki örtüsünde olan güveyi otu, mercan köşk, kekik, adaçayı gibi güzel kokulu bitkilerin, pınar ve şelalelerin arasında sevgiyle yetişiyor. Sütlerinde hissedebilen bu aromalar Kaymaklar peynirlerinin lezzetinin başlıca nedeni.

 

Bayramiç’te üretilen sütlerle ve içeriğinde sadece Şirden mayası, deniz tuzu kullanarak peynir üretimi yapılıyor. Firma hayvanlarında sağılan sütler, soğuk zincir bozulmadan çift katmanlı tanklarla üretim tesislerine ulaştırılıyor. Gıda Uzmanları tarafından testleri yapılarak üretime alınıyor.  Gelen sütlerin Bentley cihazları ile bakteri, somatik, protein, laktoz ve antibiyotik testleri yapılıyor. Kaymaklar ürünleri, ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi ve ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemine sahip. Kaymaklar Süt Ürünleri, hijyen ve gıda sağlığını ön planda tutarak ambalajlayıp tüketiciye ulaştırıyor.

Mine Yel