İlçe - Belde

Gençler Robotik Turnuva Heyecanı Yaşıyor

Lapseki ilçesinde faaliyet gösteren ‘Second World’ Robotik Takımı, 9 Mart’ta Gebze Üniversitesi’nde düzenlenecek olan FIRST LEGO League Challenge Turnuvasına katılmaya hazırlanıyor.

11 yıldır robotik alanında önemli başarılara imza atan takım, yoğun bir hazırlık sürecinden geçerken, Lapseki Belediyesi de gençlere destek vererek motivasyonlarını artırıyor.

 

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, belediyede ağırladığı öğrencilere turnuva öncesinde moral vererek, “Sizlerin başarısı hepimizi gururlandırıyor. İzmir’deki ulusal turnuvaya giden yolda yanınızda olacağız. Başarılar dilerim!” ifadelerini kullandı.

 

Geleceğin Mühendisleri Turnuvaya Hazır

‘Second World’ takımı, turnuva için robotlarını geliştirirken aynı zamanda yenilikçi projeler üretmeye de odaklanıyor. Öğrenciler, teknoloji ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergileyerek, bölgesel başarılarını ulusal arenaya taşımayı hedefliyor. FIRST LEGO League Challenge, onların bu alandaki yetkinliklerini göstermeleri için büyük bir fırsat sunuyor.

 

Lapseki’den yola çıkacak genç robotik meraklıları, hem ilçelerini en iyi şekilde temsil etmeyi hem de gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı amaçlıyor.

 

Mine Yel