Çan Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu pekistirmek amacıyla geleneksel hale getirdiği halk iftarı programını bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirdi. İlçe merkezinde kurulan büyük sofralarda bir araya gelen yüzlerce vatandaş, aynı sofrada oruç açmanın manevi huzurunu paylaştı.
Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ruhunu yansıtan iftar programında, belediye tarafından hazırlanan geleneksel iftar menüsü vatandaşlara ikram edildi. Sıcak yemeklerden tatlılara kadar özenle hazırlanan sofralar, ilçe halkının bir araya gelmesine vesile oldu.
Program, ilahi dinletileri ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ezanın okunmasının ardından dualar eşliğinde oruçlar açılırken, etkinliğe katılanlar, Ramazan ayının bereketini ve huzurunu hep birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaştı.
İftar sonrasında bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Geçen yıl da yine Ramazan ayında bir iftar programında karşınızdaydık. 2024 yılı yerel seçimlerinde sizlerin teveccühü ile seçileceğimizi biliyorduk. O yüzde 2025 yılında Ramazan ayında yeniden bu meydanda buluşmak üzere sözleşmiştik. Bugün burada Belediye Meclis üyelerimiz ve Belediye Çalışanlarımızla birlikte sizlerle birlikte bu meydanda orucumuzu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ramazan soframızda inşallah bundan sonra da her yıl vatandaşlarımızı ağırlamak istiyoruz. Biz Belediye olarak darda olana, yetişmemiz için bixi bekleyen herkese erişmek için gece gündüz çalışıyoruz.”
Haber Merkezi