Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, yaptığı açıklamada çalıştayın içeriği hakkında bilgiler verdi. Ezine peynirinin hak ettiği yeri alması için çalışmalar yapıldığını belirten Üzen şu açıklamada bulundu:
"İlimiz için çok önemli bir marka değerimiz olan, literatürdeki tanınırlık ve pazarlama açısından en önemlilerinden biri olan “Ezine Peynirimizin hak ettiği şekilde tanıtımının sağlanılmasına katkı sağlamak hem de ülkemizde üretilen diğer geleneksel peynir çeşitlerimiz için hazırlanacak stratejiler açısından öncü bir faaliyet olması amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın öncülüğünde İl müdürlüğümüz, Üniversitemiz ve Borsamız işbirliği ile 4-6 Mayıs tarihlerinde Kolin Otel’de Mandıracılık sektörünü masaya yatırmak istedik. Bu kapsamda “Ulusal Peynir Çalıştayı ve Peynir Tadım Etkinlikleri”nin startını verdik."
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile yapılacak olan çalıştayda özellikle peynir üreticilerinin kaliteli üretim ile birlikte tüketiciye ulaşmada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tespit edilecek, tüketici bilinç düzeyinin arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar, izlenecek politikalar ve eğitim faaliyetlerinin incelenecek ve Ülkemizin süt üretim potansiyeli ile birlikte sütteki kalite ve hijyen sorunlarının çözümüne yönelik yapılacak faaliyetler masaya yatırılacak.
Çalıştay ile eş zamanlı olarak "Peynir Tadım Etkinlikleri'de halk bahçesinde 81 ilden gelen sektör oyuncularının katılımları ile düzenlenecek.Sektörün tüm boyutlarının ele alınacağı çalıştayda, bilimsel program, peynir tadım etkinlikleri, B2B görüşmeleri gibi katılımcılarına birçok fırsat sunulacak Söz konusu programla eş zamanlı olarak halkbahçesinde “Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisi de gerçekleştirilecek.