Gündem

ÇOMÜ, Bilgi Çoğaltıcıları Sistemi’nde

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), çeşitli eğitimlere katılıp kendilerine aktarılan bilgilerin kurumlarında yayılmasını sağlayarak, bulundukları kuruluşlarının ve paydaşlarının hem Ufuk2020 hem de Ar-Ge ve yenilik hedeflerine katkıda bulunmayı hedefleyen Türkiye Bilgi Çoğaltıcıları Sistemi

Türkiye’nin Avrupa Araştırma Alanı ile bütünleşmesini sağlamak ve Ufuk2020 Programı desteklerinden daha fazla yararlanabilmek amacıyla “Turkey in Horizon2020¨ IPA (Instrument for Pre-Accession) projesi 18 Eylül 2015 tarihinde yürürlüğe kondu.
Projenin başlamasının ardından, program dahilindeki olanakların daha geniş kitlelerle paylaşılabilmesi ve Türkiye Araştırma Alanı aktörlerinin Ufuk2020 Programında daha etkin hale gelebilmesi için Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan üniversite, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları ve kalkınma ajansları gibi 75 kurumdan temsilcilerin yer aldığı bir “Bilgi Çoğaltıcıları (Information Multipliers-IM) Sistemi oluşturuldu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Proje Koordinasyon Merkezi de, Ufuk2020 kapsamında oluşturulan Bilgi Çoğaltıcıları Sistemi’ne dahil oldu. Ufuk2020 Türkiye Bilgi Çoğaltıcıları Sistemi’nde ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Uzmanı Uğur Serçe ile temsil ediliyor.
ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi’nin de yer aldığı Bilgi Çoğaltıcıları, TÜBİTAK Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi uzmanları tarafından verilen ya da organize edilen çeşitli eğitimlere katılıp kendilerine aktarılan bilgilerin kurumlarında yayılmasını sağlayarak, bulundukları kuruluşlarının ve paydaşlarının hem Ufuk2020 hem de Ar-Ge ve yenilik hedeflerine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Bilgi Çoğaltıcıları Sistemi kapsamında ÇOMÜ’de yapılacak olan ilk etkinlik 13 Haziran 2017 tarihinde ÇOBİLTUM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte Ufuk2020 Programı kapsamındaki Marie Curie Bireysel Araştırma Bursları hakkında bilgi verilecek.