Siyaset

Saksı Üzerinden Algı Operasyonu

CHP Milletvekili Muharrem Erkek’in saksı üzerinden Bülent Turan’ı hedef alması ile başlayan tartışma, fotoğrafın kimler tarafından Erkek’e ulaştırıldığını merak ettiriyor.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Enis Berberoğlu’nu tutuklayan Hakim Ali İhsan Horasan’ın bir fotoğrafı ile AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ı hedef alarak tartışma başlattı. CHP’li vekiller, Turan’ın seçim döneminde dağıttığı ve üzerinde kendi fotoğrafı olan fesleğen saksısının hakim ile aynı masada olmasını ‘Yargı Siyasallaştı’ olarak nitelendirdiler. Fotoğrafın elden ele hızlı bir şekilde servis edilmesi kadar, fotoğrafın Milletvekili Erkek’e kim ya da kimler tarafından ulaştırıldığı da merak konusu oldu.

Bülent Turan'ın seçim döneminde dağıttığı ve üzerinde fotoğrafı olan fesleğen saksısının Hakim Ali İhsan Horasan’ın oturduğu masada mekanın sahibi tarafından kullanılmasını, ‘yargı siyasallaştı’, ‘yargıya müdahale’ olarak yorumlayan CHP’li vekillere AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'dan yanıt geldi.
Bülent Turan'ın seçim döneminde dağıttığı ve üzerinde fotoğrafı olan fesleğenin yer aldığı bir masada çekilmiş fotoğrafı "Masasında rakı kadehleri, Rabia yapan bir adam onların önünde de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın resmi! Hep birlikte rakı içiliyor" diyerek paylaşan Erkek'e cevap Bülent Turan'dan geldi. CHP'li Erkek'in gündeme getirdiği fotoğraf ve iddialar üzerine Turan, ‘Acı ama ülkemizdeki muhalefet bu’ diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden iddialara yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Güleyim mi, ağlayayım mı? Geldiğiniz yerin bu kadar sığ bir siyaset olması inanın Türkiye için problem. Ana muhalefet partisi iktidara alternatif bir parti. İsteriz ki, ciddi anlamda muhalefet etsin. Ancak az önceki arkadaş konuşma yaptı, karar veren mahkemelerle Bülent Turan’ın fotoğrafından bahset. Fotoğrafı biz Çanakkale Milletvekilimiz Muharrem Erkek’ten aldık. Çok ince bir çalışma yapmışlar” diyerek kürsüden karşılık verdi.
TBMM kürsüsünden iddia sahiplerine seslenen Milletvekili Turan,  “Kim olduğunu bilmediğimiz 3 kişi, bir masada, kafe muhtemelen, bir şeyler içiyorlar. Ortada seçim döneminde İstanbul’dan, Ankara’dan, Çorum’dan, Çankırı’dan her vekilimizin yaptığı gibi Çanakkale’de de binlerce çiçek, fesleğen dağıtmışız. Fesleğenin üzerinde Bülent Turan stickerı var. Bununla beraber hakimle arkadaş olduğum iddia ediliyor. Buna cevap vermekten hicap duyuyorum, daha ciddi olmaya davet ediyorum” diyerek elinde tuttuğu fotoğrafı açıkladı.

Sosyal medya hesabından da tepkilerini dile getiren Turan, ‘Enis Berberoğlu’nu tutuklayan Hakim Ali İhsan Horasan ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan…’ yorumuyla internet üzerinden dolaşan fotoğrafa, “Fotoğraftaki Bülent Turan’ı bulun. Siyasi ahlak yoksunu 2 CHP Milletvekili kuyuya bir taş attı. Hale bak! Sonra halk bize neden güvenmiyor diye ağla” şeklinde karşılık verdi.

Fotoğrafta olmadığı halde böyle bir konu üzerinden isminin kullanılmasına tepki vererek; “Seçim zamanı her yerde dağıttığımız fesleğendeki fotoğrafımızdan algı operasyonu yapmaya çalışmak, muhalefetin geldiği alçaklığı gösteriyor” dedi.
Haber: Sinem Tetik