Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, 81 İl Başkanı ile düzenlenen toplantıda önemli kararlar alındı ve 3 Temmuz itibariyle AK Parti olağan kongre sürecine girmiş oldu. Kongre sürecine girilmesiyle birlikte, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerde köklü değişikliklere gidileceği yönündeki açıklamalarının ardından merak edilen ‘Çanakkale kadrolarındaki yenilenme nasıl olacak’ sorusu yeniden gündeme geldi.
AK Parti’nin 6. Olağan Kongre süreci başladı. Kongre sürecini başlatan AK Parti, 19 Ağustos-12 Kasım tarihleri arasında ilçe, 2018 yılı Şubat ayının sonuna kadar da il kongrelerini tamamlamış olacak. AK Parti’de 19-23 Temmuz tarihleri arasında bütün mahalle, köy ve beldelerde delege seçimleri gerçekleşecek. Çanakkale’de 400 delegeden 112’si Barbaros Mahallesi’nde, 38’i Cevatpaşa, 54’ü Esenler, 7’si Fevzipaşa, 37’si İsmetpaşa, 4’ü Kemalpaşa ve 3 delege de Namık Kemal Mahallesi’nde olacak. Kepez’de 47, köylerde ise 98 delege seçilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde 81 ilde ve ilçelerde köklü değişikliklere gidileceği yönündeki açıklamalarının ardından, referandumda yüzde 70’lere varan oy farklarıyla isminden söz ettiren Çanakkale kadrolarının durumunun ne olacağı da merak ediliyor. Kongre sürecini başlamasıyla birlikte, başta İl Başkanı Yeşim Karadağ,  Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ve birçok ilçe başkanının da aralarında olduğu isimlerin akıbetinin ne olacağı merak konusu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman dile getirdiği başarısız isimlerle yol yürünmeyeceği tezine göre, il başkanı, merkez ilçe başkanı, ilçe başkanları ile birlikte il yönetim kurulundaki başarısız isimlerin de yeni oluşturulacak kadrolarda ne durumda olacağı yapılacak olan olağan kongreyle birlikte netleşmiş olacak.

Haber: Sinem Tetik