Belediye Meclis Toplantısında AK Parti Grubu adına konuşan Av. Tülay Ömercioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘Adalet Yürüyüşü’nü eleştirdi. Ömercioğlu, HDP’nin de adalet yürüyüşüne katılarak CHP ile aynı safta yer almasını; “HDP, CHP ile kol kola girmiş, aynı yolun yolcusu olduklarını bir kez daha göstermişlerdir” diyerek eleştirdi.
Ömercioğlu yapmış olduğu konuşmada, ülkenin yüksek gerilim hattına kurulmuş olduğunu ve bu sebeple vatanını, milletini sevenlerin sağduyulu olması gerektiğini söyledi. CHP’nin kargaşa zamanlarında sağduyulu davranmayarak HDP ile kol kola yürüdüğüne dikkat çeken Ömercioğlu, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasi amaç ve ikballeri uğruna sağa sola satmış olanların cezalandırılmasını hazmedemeyenler bugün sokaklarda adalet şarkıları söylemektedirler.  Sormak isterim; sizleri kimler destekliyor veya alkışlıyor? Karşınızda duranlar ve yanınızda olanlar kimlerden oluşuyor? Durum: Hak karşınızda, Batıl yanınızda…” şeklinde konuştu.

‘PYD İLE DE KOL KOLA YÜRÜRLERSE ŞAŞIRMAYIZ’
Vatan denildiğinde ortada gözükmeyenlerin ‘Adalet Yürüyüşü’nde yer aldıklarını kaydeden Av. Ömercioğlu, dün HDP barajı geçtiği için pilav dağıtanların, bugün yan yana ‘Adalet’ için yürüdüklerinin altını çizerek; “Yürüyüş geçtiğimiz gün itibariyle daha bir anlam kazanmıştır! Şehrimizde birilerinin barajı geçtiği için uğruna pilav dağıttığı HDP, CHP ile kol kola girmiş, aynı yolun yolcusu olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. İlerleyen günlerde ‘sınırımızda PYD olabilir, bizim için sakıncası yok’ dedikleri PYD’de ile de kol kola yürürlerse inanın buna şaşırmayız! Dün gezide ; ‘Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı? Hadi gel’ diyenler bugün başka başka sloganlarla ve daha büyük ihanet planlarıyla yürümektedirler. Mesele devlettir, mesele millettir siz hala anlamadınız mı?” diye konuştu.

Haber: Sinem Tetik