Çeşitli lezzetlerde pilavıyla ve birbirinden değişik sunumlarıyla Çanakkale’de fark yaratmaya hazırlanan ‘Üj Bej Pilavcım’ damaklarda anne pilavı tadı bırakıyor.

Kırklareli’den tatile gelip, Çanakkale’ye ve Çanakkalelilere hayran kalan Selçuk Şar, anne tarifiyle hazırladığı birbirinden değişik lezzetlerde pilavlarıyla şimdiden şehirde adından söz ettirmeye başladı. Daha önce yemek sektörüyle bir ilgisi bulunmamasına rağmen, annesinden öğrendiği tariflerle birbirinden lezzetli çeşit çeşit pilav hazırlayan Şar, hem karınları, hem de gözleri doyuruyor. Ayrıca Çanakkale’de fazla bilinmeyen, mis gibi tahin sosuyla birlikte hazırladığı Hayrabolu Tatlısı da ağızlarınızı tatlandırıyor. 

Aslen Trakyalı olduğu için iş yerinin ismini ‘Üj Bej Pilavcım’ koyan Şar, “Trakyalı olduğum için işyerimin ismini de memleketime özel koymak istedim. Burada bir farkımız olsun istedim ve ‘Üj Bej Pilavcım’ koydum. Hem kendimi tanıtmış olurum, hem de Trakyalı olduğumu göstermiş olurum diye düşünerek bu ismi buldum” şeklinde konuştu. Şehre tatil için geldiğini ve burayı çok beğendiğini, iş kurarak gitmek istemediğini belirten Şar, “Kırklareliliyim, Çanakkale’ye tatile geliyordum. Geldiğimde çok gezdim Çanakkale’yi, tatilimi burada geçirdim ve bu işin burada olmadığını gördüm. Baktım pilavcı yok burada, sonra bu işe burada bir atılayım dedim. Bunu düşünerek işe koyuldum” dedi.
Müşterilerine sunduğu pilavı tamamıyla annesinden öğrendiğini ve onun tarifine uygun bir şekilde pişirdiğini anlatan Selçuk Şar, “Daha önceden yemek sektörüyle alakam olmadı, bu ilk iş deneyimim. Pilavı kendim yapıyorum. Aslında pilav konusunda da bir deneyimim yoktu. Annem sayesinde öğrendim pilav yapmayı, annem bana göstererek pilav pişirmeyi öğretti. Annemin tarifine uygun pişiriyorum yani anne pilavı yapıyorum burada” diyerek tadıldığında fark edilen muhteşem lezzetin sırrını da vermiş oldu. 
İnsanları ve insanlarla tanışmayı sevdiğini ve bu işi de o yüzden daha çok sevdiğini belirten Şar, “Çanakkale’ye yeni geldiğim için dükkanım sayesinde yavaş yavaş insanları tanımaya, çevre edinmeye de başladım. Yeni insanlarla tanışmayı, yeni hayatlar keşfetmeyi seviyorum. İşimin en büyük getirilerinden bir tanesi bu oldu benim için. Bu sayede işimi daha çok severek yapıyorum” dedi. ‘Üj Bej Pilavcım’ın açılalı daha 1 haftayı yeni doldurmasına rağmen Çanakkaleliler tarafında fark edilmesinden memnun olduğunu belirten işletme sahibi Şar, “Bu işe pilavcı olarak başladım ama daha da büyütüp geliştirerek farklı menüler sunmayı planlıyorum. Aynı zamanda değişik projelerim de var” diyerek Çanakkalelileri zaman içerisinde sürprizlerin beklediğini belirtti.

Merve Akçay