Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu ve öğrencileri çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyor. Kültür Turizm Bakanlığı GENÇDES programı kapsamında desteklenen ‘Doğanın Müziğiyle Sağlığın Nefesiyle’ isimli proje ile karşımıza çıkan gençler, sosyal sorumluluk adına önemli bir işe imza attılar. 
‘Doğanın Müziğiyle Sağlığın Nefesiyle’ projesi; ÇOMÜ akademisyeni Doç. Dr. Ercan Kocayörük’ün danışmanlığında, Çanakkale Koleji Okul Psikolojik Danışmanı Berkem Toparlak ile Psikolojik Danışman Merve Hasal’ın yürütücülüğünde ve ÇOMÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencisi Özlem Şencan’ın kolaylaştırıcılığında gerçekleştirildi. 
Bayramiç ilçesinde 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Doğanın Müziğiyle Sağlığın Nefesiyle’ Projesi, Ayşe Konak Hostel’de uygulandı. Proje kapsamında Yeşilay Formatörü Psikolojik Danışman Fehmi Özel madde bağımlılığı, internet bağımlılığı ve yaşam becerileri konularında katılımcılara etkili öğrenme yaşantıları sundu. 
Katılımcılar ayrıca düzenli yaşam üzerine aldıkları eğitimle deneyim kazandılar. Beden Eğitimi Öğretmeni Teoman Erer’in önderliğinde spor faaliyetleri ile sabah sporu ve düzenli yaşam ile ilgili deneyimler kazanan katılımcılar, projeden sağlıklı yaşamanın kurallarını öğrenerek ayrıldılar. Proje, katılımcıların öğrenmenin yanında eğlenmeleri, sosyalleşmelerine de imkân sağlayarak başarılı bir süreci geride bırakarak sonlandı
Projenin sonlanmasının ardından gençlere olan destekleri için öncelikle Kültür Turizm Bakanlığı’na ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne, Kepez Belediyesi’ne ve Bayramiç Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan proje ekibi, yeni projeler için tüm hızıyla çalışmaya başladıklarını belirttiler.


Mehmet Güler