Çanakkale bankalar caddesinde şarkı söyleyerek kitap satan iki genç, orada gelip geçenlerin dikkatini çekti. Önlerine bir yazı koyan gençler, kitapları kira parası olmadığı için çaldıklarını belirtti. Bu gençlerden biri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat fakültesi 3’uncu sınıf öğrencisi Halil Kayar,diğer ise arkadaşı Halkla İlişkiler 2’inci sınıf öğrencisi Fırat Can. 

Çanakkale ‘de öğrenci olarak yaşamanın çok pahalı olduğunu söyleyen İlahiyat fakültesi 3’uncu sınıf öğrencisi Halil Kayar, kiralarını bu ay ödeyemedikleri için böyle bir yola başvurduklarını belirterek, "Bu sefer bir değişiklik olsun istedik ve hem çalıp hem de kitap satarak para  kazanmayı denedik. Üniversite öğrencisi olarak pahalı bir şehirde okuyoruz. Para çıkmayınca biz de sokağa çıkıyoruz” diye konuştu. 

İnsanların kitaptan çok çaldıkları  müziklerden para kazandıklarını anlatan Halkla ilişkiler 2’inci sınıf öğrencisi Fırat Can ise sokakta şarkı söylemeyi altı yıldır yaptığını belirterek, "İnsanlar biraz daha duyarlı olması gerekiyor . Örneğin, güler yüz ve bir tebessüm bekliyoruz. Küçük bir alkış ya da  tebrikte olabilir. Öylesine de para atanda var öğrenci olduğumuz  için  para atanda oluyor. İlk defa böyle bir şey denedik ve ev kirası çıkmadı yazalım bakalım insanlar nasıl tepki verecek bilmek istedik. Yazdığımız yazıya komiklik olsun diye gülen surat ifadesi koyduk. Ev kirası bile çıkmasa para kazanamasak  arkadaşım ile birlikte eğleniyoruz ve insanlar da burada eğleniyorlar” dedi. 

Damla Şener  
 
 


Kaynak: İHA