Çanakkale Belediyesi ekim ayı toplantısı saat 18.00 itibariyle başladı.İlk olarak Türkiye ve Çanakkale gündemine ilişkin konular görüşüldü. Ardından ise AK Partili Tülay Ömercioğlu son dönemde gündemde sıkça yer bulan CHP'nin merkez ilçe delege sçeimlerinde yaşanan sıkıntılara değindi. Kaset skandalını gündeme getirmek istediği sırada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından sözü kesildi. 
Başkan Gökhan, Ömercioğlu'nun sözünü şu cümleler ile kesti:
"Dışarıda bunu konuşabilir, eleştirebilirsiniz. Sözünüzü kesmek istemiyorum ama meclis bunun yeri değil.Bunu gidin siyaset partinize istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz.Mümkünse bu konuyu açmayalım. Ben de başka şeyleri hatırlamış olmayayım." 
Ömercioğlu, Başkan Gökhan'ın sözleri üzerine, "Bendemokratik bir ülkede güçlü bir muhalefetin olması gerektiği inancındayım. Ben sadece üzüldüğüm noktalara atıfta  bulunmak istiyordum. Her ne kadar siz bunlar meclisin gündemi değil deseniz de, meclis bizim gündemimiz geldiğinde herkesin alaylara varan konuların meydana geldiğini bir ortam. Chplilerin  arası meydan muhaberesine benzedi" sözlerinin ardından Başkan Gökhan sert bir çıkışla" Size ne? Sizi ne ilgilendiriyor? Yani sizler diyorsunuz ki CHP içerisinde  böyle şeyler olunca biz iktdar olacağız. Hiç bir şey olamazsınız. Cumhuriyet Halk Parti'nin içindeki konulardan hiç bir şey elde edemezsiniz. Biz kendimiz hallederiz işimizi" diyerek söz kesti.
Daha sonra Tülay Ömercioğlu sözlerine devam etmek istese de daha sonra Başkan Gökhan mikrofonu kapattırdı.  Tartışma sonrası mikrofonunun kapanması üzerine Ak Parti grubu belediye meclisini terk ederken, Başkan Gökhan toplantıya ara verdi.