GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu’nun makamında gerçekleşen teşekkür ziyaretinde Çanakkaleli gençler, Malezya anılarını paylaştı. Genel Müdür Volkan Uslu’ya kendilerine sundukları bu fırsat için teşekkür eden gençler, 2 aylık Malezya deneyiminin İngilizce eğitimlerine büyük fayda sağladığını, Malezya’nın İngilizce öğrenmek için doğru bir adres olduğunu belirtti.
Asya ülkesinde geçirdikleri iki ayda anılar biriktiren Çanakkale’nin gençleri, eğitimden, barınmaya, yiyecekten ulaşıma kadar hiçbir konuda problem yaşamadıklarını ancak Malezya’nın aşırı sıcaklarına alışmakta zorlandıklarını dile getirdi.
Eğitim gördükleri El Bukhary Üniversitesi’nin olanaklarından övgüyle söz eden gençler, birçok milletten gençlerle tanıştıklarını, sıkı dostluklar edindiklerini kaydetti.
Uslu, "Memnun kalmanız bizleri de memnun etti"
Malezya’da eğitim gören Çanakkale’nin üniversite mezunu gençlerini makamında ağırlayan Volkan Uslu, İngilizce eğitiminden fayda sağlayarak döndükleri, öncülük ettikleri projeden memnun kaldıkları için ayrıca mutlu olduklarını dile getirdi. GESTAŞ’ın bu tip sosyal sorumluluk projelerinin devamının gelebileceğini kaydeden Uslu, “Sizler ilk grup olarak şanslı gençlerden birkaçıydınız. Belirli seviyede yabancı dil eğitimi olan sizlerin, bu seviyede İngilizce bilginizi yurt dışı deneyimiyle birleştirip geliştirmenizi, ileride iş hayatınıza yön verebilecek vizyonu kazanmanızı hedefledik. Mutlu gittiniz, mutlu olarak döndüğünüzü görüyoruz. Sizler Çanakkale için önemli bireylersiniz. Bizler de Çanakkale’nin gençlerine yatırım amaçlı bu projeyi gerçekleştirdik, hayırlısıyla tamamladık” ifadelerini kullandı.
Çanakkale'ye kupayla döndüler
Malezya’da gördükleri yabancı dil eğitimi esnasında birtakım sosyal projelere katılan, İngilizce bilgilerini artırma adına düzenlenen yarışmalarda yer alan Çanakkaleli gençler, bunlardan birinde kazanılan kupayı Genel Müdür Volkan Uslu’ya hediye etti. Malezya anıları ve yurt dışı öğrenimi hatıralarının konuşulduğu teşekkür ziyareti toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Gestaş’ın projesiyle yurt dışı hayallerini gerçekleştiren Çanakkale’nin üniversite mezunu gençleri, İngilizce seviyelerini artırırken yeni yerler keşfederek vizyon da kazandı. Günün belli bir zaman dilimini yoğun İngilizce eğitimiyle geçiren gençler, Malezya’nın güzel yerlerini gezmeyi de ihmal etmedi. Gençler, hem gezdi, hem de gezerek yabancı dillerini geliştirdi, kısaca anılarını da paylaştı.
'Malezya'nın tek sıkıntısı sıcak havası'
Orhan Engin, “Sadece Malezya’nın alışık olmadığımız iklim şartları bizi zorladı. Onun dışında her şey oldukça güzeldi. Kampüsün sunduğu imkanlar, yemekler, kütüphane ve derslikler tahmin ettiğimden daha kaliteli” dedi.
Oral Toğa, “En erken gelen kişilerden biriydim. Hem arkadaşlarımızdan, hem okul ortamından, hem de imkanlardan oldukça memnun kaldık. Burada geçirdiğimiz günlerin bize iş hayatımızda vizyon kazandıracağını döndükten sonra daha iyi anladım. Sıcak havası dışında bizi zorlayan hiçbir durum yoktu. Gestaş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Malezya’nın en sıra dışı olayı sokaklarda dolaşan dev kertenkeleler diyebilirim” şeklinde konuştu.
Münüse Akçay, “Malezya’da 22 ayrı milletten katılımcının olduğu bir eğitim gördük. Her biriyle tanışmak, etkileşimde olmak bize farklı bir bakış açısı kazandırdı. Benim oda arkadaşım Cezayirliydi. İngilizce seviyesi çok iyi ve bu bana müthiş bir fayda sağladı. Üniversite şartları beklentilerimin çok üstünde çıktı. Üniversite ülke geneline bakıldığında gelişmiş olanaklara sahip. Eğitmenlerimiz son derece deneyimli ve konularında uzman. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Buraya gelince, ‘İyi ki gelmişim, iyi ki bu fırsatı bulmuşum’ dedim” diye konuştu.
Merve Şahin, “Üniversitenin sağladığı imkanlar harikulade. Ders veren hocalardan oldukça memnunum. Yabancı öğrencilerle bir arada bulunarak dil öğrenmek, dilimizi öğretmek ve yeni arkadaşlıklar edinmek özellikle kendi alanım için kaçınılmaz bir fırsattı. Buradaki insanların bizlerden kilometrelerce uzak olsalar da aslında bizlere çok benzediğini gördüm. Malezya’ya gelince; aşırı sıcak. Çanakkale’nin sıcağına artık sıcak demeyeceğim” şeklinde konuştu.
Gökhan Can ise “Üniversite kampüsü hem olanak hem de mimari olarak gayet iyiydi. Farklı ülkelerden gelen arkadaşlarla çok çabuk kaynaştık ve kısa sürede birçok şey paylaştık. Malezya halkı çok sıcakkanlı ve yardımsever. Güleryüzlüler. Türklere karşı oldukça ilgili davranıyorlar. Ulaşım oldukça rahat. Tek problemi nemli havasıydı” dedi.
Betül Belma Gür, “Malezya çok farklı bir ülke. Özellikle eğitim gördüğümüz üniversitede çok farklı kültürler bir arada. Kısa sürede Çanakkaleliler olarak tanınır hale ve farkımızı gösterir hale gelmiştik. Üniversite ortamı, buradaki insanların yaklaşımı, yardımseverliği, üniversite yönetiminin ilgisi, her şey çok güzeldi”dedi.
Emre Çetin, “Kuala Lumpur’a indiğimizde bizi nemli bir hava karşıladı. Bazen de aniden başlayan yağmurlar oluyor. Hava şartlarına zor alışmıştık. Onun dışında Malezya’da Türk mutfağının zenginliğini bir kez daha gördüm ve kıymetini bildim. Zira Malay yemekleri acılı ve bol baharatlıydı. Ancak kampüsteki Türk aşçı sayesinde Türk mutfağı özlemi çekmedik”dedi.
Kübra Öçel, “Malezya’da hava gerçekten çok sıcaktı ama bizim havamız her zaman çok iyiydi. Hocalar çok ilgili, herkesle iletişim halindelerdi. Yurt, yemek, ulaşım gayet güzeldi. İnsanlar sıcakkanlı ve saygılıydı. Malezya kesinlikle hepimize güzel şeyler kattı, buna inanıyorum” şeklinde konuştu.
Merve Çiloğlu, “Öncelikle üniversitenin sağladığı imkanlar çok iyiydi. Hem ders veren hocaların hem de üniversite yönetiminin bize karşı tutumları çok güzeldi. Sorunlarımızla yakından ilgilendiler. Yoğun ve güzel günler geçirdik. İyi ki Malezya grubunda yer almışım”dedi.
Rahime Fulya Yüksel, “Çanakkale küçük bir yer ve şehrimizde böyle büyük çaplı bir organizasyonlara girmek çok mümkün olmuyordu. Bu açıdan Gestaş’a içten bir teşekkür borçluyuz. Diğer konularda arkadaşlarla hemfikirim. Ufak tefek aksaklıklar tabi ki olabiliyor ancak birlik olarak üstesinden geldik. Gestaş ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Doğuş Karacabağ, “Üniversitenin sağladığı olanaklar mükemmeldi. Ders kalitesi de öyle. İlk etapta yemeklere alışmakta zorlanmıştık ancak bir zaman sonra bu sorun da ortadan kalktı. Malezya deneyimini yaşadığım için çok mutluyum. Kariyerimiz, hayatımız için iyi ve farklı bir deneyim oldu. İngilizcemize de faydası tartışılmaz” diye konuştu.


Kaynak: İHA