Çanakkale’de bir ilk olma özelliği taşıyan sokağa ilgi artmaya başladı. Gencinden yaşlısına herkesin uğrak noktası haline geldi.Sokağın daha güzel olması için buradaki esnafın ortaklaşa yaptığı proje, Çanakkale Belediye’si tarafından onay aldı. Eczane Sokak’ta bulunan esnaflar, bu proje ile sokaklarının canlanmasını istediklerini anlattı.
Sokakta bulunan işyerlerinden birisinin sahibi Ahmet Kavak'ın fikir babası olduğu projeye belediye de aydınlatma sistemi kurdu. Eczane sokağını eskiden çok cansız olduğunu herhangi bir hareketin olmadığını söyleyen Ballıkaya Ocakbaşı sahibi Sabri Ballıkaya, “Ahmet arkadaşımız sokağın canlanması için şemsiyeler ile süslenmesi fikrini ortaya koydu ve bizde bu fikri destekledik. Esnaf olarak herkes yardım etti ve ortaya böyle renkli bir sokak çıktı. Belediye başkanı da bu fikre onay ve destek verdi. İnsanlar sokağı merak edip görmek için gelmeye başladı. Biz esnaflar için oldukça sevindirici bir hareket oldu. Eskiden burası ara sokak olduğu için insanlar gelmiyordu ama şimdi şemsiyelerin çekiciliğinden dolayı şehrin uğrak noktası haline gelmeye başladı. Işıklandırmanın gelmesiyle de akşam saatlerinde sokak farklı bir görüntüye kavuştu” diye konuştu.
Eczane sokağın  daha önceden insanların geçmeye korktuğu, akşamın saatlerinde karanlıktan dolayı  girilemeyen bir sokak olduğunu anlatan Sade Orta Şekerli Kahve Dükkanı sahibi Ahmet Kavak, “Biz bu sokağı hem renklendirmek hem de hareket katmak istedik. Çanakkale’de cansız sokak olmamalı çünkü bu şehir hep renkli ve hareketli. Bundan dolayı bu sokak için de şemsiyeler ile süslemeye karar verdik. Diğer illerde de şemsiyeler ile sokaklar süsleniyordu bizde bundan esinlenerek sokağımızı süsledik. Çanakkale’de bir ilk olma özelliği taşıyan sokağın renklenmesini ve hareketlenmesini sağladık. Şu anda insanlar genelde sokağa girip fotoğraf çekiyorlar ve sokağı görmeye başladılar. Eskiden sokağımız karanlıktı ve insanlar korktuğu için gelmiyorlardı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın talimatıyla artık akşamları sokağımız aydınlık oldu. İnsanlar şemsiyeler altında oturup saatlerce vakit geçirecek” dedi.
Damla Şener


Kaynak: İHA