Çanakkale Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın AK Partili Belediye Meclis Üyesi Av. Tülay Ömercioğlu'na karşı tavrı Çanakkale ve Türkiye gündemine damga vurdu. Açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başlayan meclis toplantısı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, gündem dışı konuşmasıyla sürdü. Daha sonra gruplar adına gündem dışı konuşmalara geçildi. İlk olarak AK Parti Grubu adına söz alan, İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde bir partili tarafından sandığa geçersiz ve imzasız oy atması ve rüşvet verdiği iddia edilen görüntülerinin kamuoyuna yansıması sonrası, Çanakkale Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu'nun gündem dışı konuşmasında sırasında, İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde geçersiz oy kullanılması görüntüleri ve CHP İl Başkanı Nejat Önder’in konuyla ilgili basın açıklamasını gündeme getirmesi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı çileden çıkardı. Çok sinirlenen Başkan Gökhan, Ömercioğlu'na bağırmaya başladı. Mikrofonunu da kapattıran Gökhan, bağırarak hakaret ve tehdit dolu sözleri sıralamaya başladı. Bunun üzerine AK Partili meclis üyeleri salonu terketti. Olay Çanakkale gündemine otururken, birçok kesim Ülgür Gökhan'ın tavrını eleştirdi. Ulusal basın da Başkan Gökhan'ın bir bayana karşı sergilediği tavrı eleştirdi.
 
 
KADINLAR DESTEKLEDİ
 
Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu ile sert diyaloglara girmiş, sonrasında Ömercioğlu toplantıyı terk etmiş, ertesi gün yapılacak toplantıya katılmama kararı almıştı. Çanakkale kadın dernek üyeleri ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın şiddet yanlısıymış gibi kamuoyunda yer aldığını iddia ederek tepki gösterdi. Kadınlar dün Cumhuriyet Meydanında buluştu. ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları ile yapılan basın açıklamasında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, “Barışın kentinde barışın dili konuşulsun. Ama ısrarla son 4 yıldır gerilim politikalarından beslenen anlayış hepimizi yordu. Bugün burada Çanakkale’nin bütün özgür kadınları, gecenin 3’üne kadar özgürce dolaşabilen kadınlar hep birlikte buradayız. Olsa olsa gördüğü yerde gülümseyen, tebessüm gösteren herkese elinde bir çiçek uzatan yeri geldiğinde küçük bir çocuğun başını okşayan yaşlısını, çocuğunu herkese olsa olsa sevgi dil uzatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın arkasında yanında her tarafında olduğumuzu birlikte olduğumuzu göstermek için buradayız. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Biz mücadelemizi ancak sözcüklere anlam yükleyerek verebiliriz” dedi.
 
 
BAŞKANIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR
 
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal ise son günlerde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yönelik basın ve kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algı operasyonunu üzüntü ile karşıladıklarını belirterek, “ Ömercioğlu, CHP parti içi sorunlarını olumsuz çağrışımlarla ısrarla gündeme getirmek istemesine karşı Başkanımız Ülgür Gökhan defalarca uyarıda bulunmuş ve bu siyasi konunun yerinin belediye meclisi olmadığını belirtmiştir. AK Parti Grup Başkanı Avukat Tülay Ömercioğlu bu konudaki ısrarlı tutumunu devam ettirmesi ile ortaya çıkan gerginlik sonucu yaşananlar hepimizin malumudur. Çanakkale’nin tüm kadınları olarak şunun bilinmesini istiyoruz. Çanakkale’nin tüm kadınları olarak şunun netlikle bilinmesini istiyoruz. Barışın kenti Çanakkale’nin Belediye Başkanına yönelik oluşturulmaya çalışılan bu söylemlerin hiçbir tutarlılığı yoktur. Şiddet kelimesinin karşılığını arayanlar her yıl şiddet mağduru kadınlara ve hayatları son bulan kadınlara bakmalı. Şiddet ve taciz kelimeleri için Ensar’daki yaşananlara ve sorumlularına bakmalı. Başkanımıza kadın dernekleri olarak inancımız ve desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı.
 
AK PARTİLİ KADINLARDAN SES YOK
 
CHP'li kadınlar başkanlarına destek vermek için meydanlara inerken, AK Partili kadınların sessiz kalması dikkat çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ertesi gün AK Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada olayı anlatan ve hakarete uğradığını belirten Ömercioğlu'na AK Partili kadınların destek vermediği konuşuluyor. Geçen süre içinde AK Partili kadınların herhangi bir girişimde bulunmaması eleştiri konusu oldu.
 
AK Parti, Çanakkale Belediye Meclisine katılmadı
 
Çanakkale Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan 2’nci Oturumuna, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri katılmadı.
Önceki gün gerçekleşen Çanakkale Belediye Meclisi 1’inci Oturumundaki gündem dışı konuşmalar sırasında, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömericoğlu'nun CHP’nin İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde ortaya çıkan imzasız ve geçersiz oyları gündeme getirmek istemesi üzerine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömericoğlu ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri arasında kriz meydana gelmişti. Başkan Gökhan, konunun gündeme getirilmesine sert bir gösterip mikrofonu kapattırmıştı. Bu durum karşısında AK Partili Meclis Üyeleri salonunu terk etmişti.
 
AK Partili Meclis Üyeleri, bugün gerçekleşen Çanakkale Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan 2’nci Oturumuna da katılmayarak tepkilerine devam ettiler. Böylelikle saat 17.30’da başlayan meclisin yoklama bölümünde AK Partili Üyelerin toplantıya gelmemesi tutanaklara geçti.
Meclis toplantısının açılışında dünden bugüne yaşananlar hakkında açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı olduğu süre içinde hiçbir siyasi partinin içişlerinin konuşulmayacağını söyledi. Belediye Meclisi toplantısına AK Partili Belediye Meclis üyelerinin toplantıya katılmalarını beklediğini belirten Başkan Gökhan, “Kasım ayında geleceklerini söylemişler. Her zaman gelebilirler. Buyursunlar, gelsinler. Onlar Çanakkale’nin halkının temsilcileri, Çanakkale’nin halkının temsilcileri Belediye Meclisini terk edip, çekip gitmezler. Mücadeleyi burada yaparlar. Ama Meclis adabını bozmaya hakları yoktur. Bu meclisin başkanı benim. Sevsen de benim, sevmesen de benim. Buradaki meclis adabının bozulmasını, hoş görmem söz konusu değil. Herkese söz veriyorum. İstedikleri kadar konuşuyorlar. Her şeye cevap veriyorum. Ama tekrar diyorum, üslup, adap son derece önemli” diye konuştu.
Daha sonra gündem maddelerine geçildi.
 
Hüseyin Emre Atalay