Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği organizatörlüğünde gerçekleşen Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasını Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına, 60 ilden üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinden oluşan 210 yarışmacı katıldı. Jüri üyeliğini profesyonel aşçıların ve akademisyen hocaların yaptığı şampiyonada yarışmanın ana kuralını, hazırlanacak yemek, pasta ve tatlılarda tamamen Türkiye’de yetişen Türkiye’ye mahsus ürünlerin kullanılması oluşturdu. İki gün süren şampiyonada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ verdi.
Harran Üniversitesini temsilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri Ulaş Karagözoğlu, Sinan Sakal, Zeynep Aşkar ve Yaşar Demir yarışmaya katıldı. Şanlıurfalı aşçılar, Osmanlı Saray Mutfağı alanında 3 gümüş, Tavuk Yemeği alanında 3 gümüş, Balık Yemeği alanında 1 bronz ve Tatlı alanında 1 gümüş madalya kazandı.
Üniversiteler arası En İyi Üniversite Ekip Yarışmasında ise Ulaş Karagözoğlu, Sinan Sakal ve Zeynep Aşkar ekip olarak Türkiye ikincisi oldu.
Kaynak: İHA