ÇOMÜ’nün öğrenci, akademik ve idari personelinin Avrupa Birliği üyesi ülkelerde hareketliliğini sağlayan KA103 programı 2017 yılı bütçesi geçtiğimiz günlerde açıklandı. ÇOMÜ, önceki yılda gerçekleştirdiği yüzde 95’lik bütçe kullanımı performansıyla 216 bin 900 Euro kullanmaya hak kazandı. Öte yandan ÇOMÜ KA107 Ortak Ülkeler ile Hareketlilik programına başvurusu kabul edilen 20 üniversite arasında yer aldı. Bu pilot proje ile ÇOMÜ’de ilk defa Erasmus+ programı kapsamında Avustralya ve Yeni Zelanda ile hareketlilik gerçekleştirilecek.
Bir başka yenilik ise ÇOMÜ’nün üyesi olduğu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi koordinatörlüğündeki Konsorsiyum başvurusunun kabulü ile önümüzdeki akademik yılda öğrencilerin Avrupa Birliği’ndeki staj imkanlarının arttırılması ile yaşanacak. Bu fon ile zorunlu stajları olup olmamasına bakılmaksızın daha fazla ÇOMÜ’lü öğrencinin Erasmus+ Staj programından yararlanması hedefleniyor.
Konuyla ilgili olarak konuşan Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Kaplan “Geçtiğimiz yıl Erasmus+ biriminde gerçekleştirdiğimiz yeniden yapılandırma çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını görmek bizi mutlu ediyor. İlk başladığımızda üniversitemizin tanıtımına önem vererek basılı ve internet tabanlı materyallerimizi geliştirdik. 2015 yılında Glasgow’da gerçekleşen Avrupa Uluslarası Eğitim Birliği Fuarında Ulusal Ajans standı altında Üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bu sayede uluslarası ve ulusal eğitim bağlarımızı güçlendirirken daha fazla faydalanabileceğimiz imkanları oluşturmaya çalıştık. Artan bütçemiz ve hareketlilik sayımız bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Geliştirmek istediğimiz bir başka nokta ise Erasmus+ programının görünürlüğünün arttırılması ve öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizle iletişimimizin güçlendirilmesi. Bu konuda Rektörlüğümüzün desteği, projelerimizden sağladığımız fonlarla yeni ofisimizi çok yakın bir zamanda hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.
Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ümit Güder ise “Yeni projelerimizde bu fonları elde etmekten daha önemlisi proje yönetimi ve organizasyonunu doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek. Ancak bu şekilde ÇOMÜ’de akademik hareketlilik kültürünü geliştirebilir ve devamlılığını sağlayabiliriz. Bu konuda yöneticilerimiz ve iş arkadaşlarımızla iyi bir sinerji yakaladığımızı düşünüyorum. Ulusal Ajansın 2015 yılında gerçekleştirdiği sistem denetiminde de bunun fark edildiğini ve gelişimin desteklendiğini, Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim Programı Toplantısı’nın ilk defa Çanakkale’de gerçekleşecek olmasıyla görüyoruz” dedi.


Kaynak: İHA