Balıkçılar ise fiyatların düşmesi ve satışların artması için bayram sonrasını bekliyor. 
15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı 1 Eylül itibariyle sona erince tezgahlar balıklarla dolmaya başladı. Ağların denize inmesiyle birlikte balık halindeki tezgahlar da hareketlendi. Çanakkale balık halinde sardalya ve hamsinin kilosu 10 TL, levrek ve deniz çipura 25 TL, palamut 20 TL, istavrit 15 TL, mezgit 25 TL'ye satıldı. Balıkçılar ise fiyatların bayram sonrasında yarı yarıya düşmesini beklerken, satışların artması için de bayram sonrasını umut ediyor.

'Bayram sonunda fiyatlar yarı yarıya düşer'
Av yasağı sonrasında balık durumu hakkında bilgi veren 30 yıldır balıkçılık yapan Kemal Dinçer, "Av yasakları açılalı daha iki, üç gün oldu. Ama Kurban Bayramı dolayısıyla da teknelerin çoğu çıkmadı. Yani tayfalarını dağıtmamak için. Bayramdan sonra balık fiyatları yarı yarıya düşer. Sardalya ve hamsi balığı 10 lira, istavrit balığı 15 lira ama bayram sonunda fiyatlar yarı yarıya düşer. Çünkü teknelerin çoğu tayfalarını toplayıp da şimdi Kurban Bayramında tekbirli bayram diye çalışmaz tekneler. Onun için tayfalarını dağıtıp bayramda yeniden yollamamak için çoğu tekneler de çıkmadı. Ama bayram sonunda fiyatlar yarı yarıya düşer" dedi.
Tezgahlarda hamsi ile istavritin bollaştığını ve normal fiyatlarda seyrettiğini belirten 38 yıldır balıkçı olan Tuncay Dinç, "Yalnız palamut az. Yerli palamut 25 lira tanesi o seviyede, Karadeniz'den buraya düşmedi daha. Havalar esiyor, biraz daha sakinlediği zaman palamudun düşmesini bekliyoruz. Kurban Bayramında et durumundan dolayı balığa ilgi biraz daha azalır. Ama bazılarını etkilemez balık. Balığın yeri ayrı etin yeri ayrı mesela. Devamlı et yenecek hal yok, balıklar da ucuzladığı zaman millet devamlı balık yiyecek yani. Bir palamudumuz yüksek yani geri kalan balıklarımızda fiyatlarımız normal. Satışlar şuan normal. Tabi balık çeşitleri bol olduğu için hamsi veya sardalya satışlarımız güzel. Palamut pahalı olduğu için onun satışları biraz durgun" şeklinde konuştu.


Kaynak: İHA