Çanakkale’de koronavirüs ile mücadele kapsamında dün itibariyle maske takma zorunluluğu başladı. Vatandaşların genel olarak yasağa uydukları görüldü. 

Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler Çanakkale Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla koronavirüs bulaş riskini önlemek amacıyla il genelinde tüm vatandaşların zorunlu olarak maske takmasına karar verildi. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 56 şehir ile beraber Çanakkale’de de maske takma zorunluluğu başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske zorunluluğuna ilişkin olarak Bakanlık tarafından il valilerine gönderilen talimatlar sonucunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve uyarılmasını istemişti. Dün itibarıyla emniyet güçleri tarafından denetimlere başlandı. Maskesiz sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşların 900 TL para cezası kesilecek.

Yasağın başladığı il günde çarşı merkezinde vatandaşların genelde yasağa uyduğu gözlemlendi. Fakat bazı vatandaşların maskeyi doğru takmaması dikkat çekti. Kimisi çenesinin altına, kimisi koluna, kimisi ise başına maske taktı. Bu durum vatandaşların da dikkatinden kaçmadı.

Bünyamin Nami Tonka