Deniz Bank ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yaptığı anlaşmayla güç birliği oluşturdu. Yapılan anlaşmayla ‘Çanakkale'de Küçükbaş Aile İşletmeleri Geliştiriliyor Projesi’ hayata geçirildi.
 
Deniz Bank ile Çanakkale ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, aile işletmelerinin hayvancılık faaliyetlerini büyütmek ve hayvancılığa devam eden işletmelere destek olmak amacıyla 'Çanakkale'de Küçükbaş Aile İşletmeleri Geliştiriliyor Projesi için bir adım daha attı. Proje kapsamında belli niteliklere haiz hayvan atımında uygun faiz oranı ve 36 ay vade avantajı çiftçilere sunuldu. Bununla beraber, DenizBank, yetiştiricilere 50 adete kadar küçük baş hayvan ahırımda kredi imkanı ve özel yem kredisi ile Üretici Kart'la yem alışverişlerinde sıfır faiz ile 6 aya varan vade olanağı sundu.
 
Deniz Bank, hayata geçirdiği iş birlikleri ile tarım sektörünün yanında olduğunu belirtti. Banka bu çerçevede 8 Ekim 2020 tarihinde Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile yeni bir iş birliği protokolüne imza attı.
 
Düzenlenen toplantıya DenizBank Traya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç. Dr. A. Ferhan Savran, Başkan Yardımcısı İlhan Ulus, Deniz Bank Tarım Bankacılığı Bölge Satış Müdürü Mehmet Kel, Çanakkale Şube Müdürü Mümtaz Dönmez katıldı.
 
ÖDEME İMKANI KOLAYLIĞI
 
Yapılan iş birliği kapsamında aile işletmelerine, 6 aydan az ve 24 ayını geçmemiş damızlık niteliği taşıyan küçükbaş hayvan alımlarında, uygun faiz oranı ve 36 ay vade imkanı sunuldu. Bunun yanı sıra 50 adete kadar küçükbaş hayvan alımlarında kredi imkanı ve özel yem kredisi limiti de sağlanacağının bilgisi verildi.  İşletmeler ayrıca Üretici Kartları ile yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere 0 faiz ve 6 aya varan vade olanağından yararlanabilecek.
 
ÜRETİCE DESTEK
 
DenizBank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; "17 yıldır gönül verdiğimiz tarım sektöründe çiftçilerimizle aramızdaki ilişkiyi her zaman bankacı müşteri ilişkisinden öteye taşımayı amaçladık. Ülkemizde tohum ekilen, hayvancılık yapılan, pulluk değen her parselde emek veren çiftçilerimize, ulaşabilecekleri en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Çanakkale ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'miz ile "Çanakkale'de Küçükbaş Aile İşletmeleri Geliştiriliyor Projesi'ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle küresel salgın döneminde önemi bir kez daha ortaya çıkan tarım sektörüne katkı sağlayarak üreticimizin sırtındaki yükü bir nebze omuzlayabilmek en büyük hedefimiz" dedi.
 
 
Mehmet Kuzey